OMS îndeamnă țările din întreaga lume să mărească numărul testărilor pentru a opri răspândirea pandemiei

Embed:

La nivel mondial, numărul cazurilor de contaminare cu coronavirus crește pe zi ce trece și se apropie de cifra de 500 de mii de infectați. Organizația Mondială a Sănătății îndeamnă țările din întreaga lume să mărească numărul testărilor pentru a opri răspândirea pandemiei. În aproape trei săptămâni de când virusul a ajuns în Moldova, în țara noastră au fost efectuate circa 1170 de teste.

Cele mai multe teste se fac în Germania, câte 160 de mii de teste pe săptămână. Oamenii de știință de la Berlin consideră că anume depistarea timpurie în urma testărilor în masă este cauza mortalități scăzute în această țară. Potrivit ultimelor date, peste 40 de mii de germani sunt depistați pozitiv cu Covid-19, însă doar 229 de pacienți au murit.

Și alte țări își testează activ cetățenii. Spania, a doua cea mai afectată țară din Europa, a efectuat deja peste 350 de mii teste. În ultimele săptămâni, numărul persoanelor testate zilnic a ajuns la 15 mii. Acelaşi nivel se atestă şi în Coreea de Sud. China, țara de unde s-a răspândit coronavirusul, acum o lună avea deja peste 320 de mii de teste. Ulterior, autoritățile de la Beijing n-au mai făcut publice cifrele oficiale.

Rusia a efectuat deja aproape 200 de mii de teste, Italia, țara cu cea mai înaltă mortalitate - 180 de mii, iar în Statele Unite, unde numărul cazurilor de îmbolnăvire crește vertiginos în fiecare zi, au fost testați aproximativ 103 mii de oameni.

Marea Britanie efectuează aproximativ 4000 de teste zilnic, însă Boris Johnson a anunțat că va ridica numărul până la 25 de mii. Și Franța testează cam 3000 de persoane zilnic.
Nici țările vecine nu rămân în urmă. România a efectuat deja aproximativ 16 mii de teste, dintre care aproape 4000 într-o singură zi, în 20 martie.

Autoritățile de la București așteaptă un lot de 2 milioane de teste din Coreea de Sud. Iar în Ucraina, află dacă au sau nu Covid-19 până la 900 de cetățeni în fiecare zi.

loading...

Lasă un comentariu