OMS: Campania Guvernului Filip "Un doctor pentru tine" ar putea fi preluată și de alte țări

Embed:

Campania, care a fost lansată anul trecut de autoritățile de la Chișinău, "Un doctor pentru tine" ar putea fi preluată și de alte state. Succesul proiectului a fost remarcat de către directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, care a avut o întrevedere cu ministra sănătății Silvia Radu.

"Am avut o întrevedere astăzi la Geneva, cu directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus și cu Zsuzsanna Jakab, Director Regional al OMS pentru Europa. Am discutat despre politicile și reformele din sistemul de sănătate din țara noastră și asistența din partea OMS în realizarea acestora. Directorul general a apreciat înalt reforma asistenței medicale primare pe care o implementăm la moment și campaniile pe care le desfășurăm pentru asigurarea populației cu servicii medicale. A rămas impresionat de campania “Un doctor pentru tine” și a manifestat interesul pentru preluarea conceptului și în alte țări.", a scris Silvia Radu pe Facebook.

În august 2018, la inițiativa premierului Pavel Filip, a fost lansată campania „Un doctor pentru tine”. Scopul acestei acţiuni este de a spori accesul populației din zonele rurale la serviciile specializate. În acest sens, au fost formate patru echipe mobile care merg în fiecare localitate din țară, conform unui grafic stabilit de către minister și consultă populația absolut gratuit.

De la lansarea campaniei, peste 70 de mii de persoane au beneficiat de consultaţiile medicilor. Aproape jumătate dintre aceştia au fost examinaţi de specialişti în primele trei luni ale acestui an.