Omorul săvârşit cu o deosebită cruzime în noaptea dintre ani, în vizorul parlamentarilor

Omorul săvârşit cu o deosebită cruzime la Costești, Ialoveni, în noaptea dintre ani, a ajuns în vizorul parlamentarilor. Deputatul PAS, Petru Frunze a cerut iniţierea unei anchete de serviciu de către Inspectoratul de Poliție Ialoveni. Potrivit lui Frunze, nu este pentru prima dată când în satul Costești se comit infracţiuni grave cu implicarea minorilor care nu pot fi traşi la răspundere din cauza vârstei. Pe pagina sa de facebook, deputatul a scris că inacțiunile oamenilor legii în astfel de situaţii duc la urmări grave, precum cele din noaptea de Revelion.

Deputatul Petru Frunze solicită ca ancheta internă să stabilească care au fost acțiunile sau inacțiunile colaboratorilor de poliție privind gestionarea situației infracționale din satul Costești.

Potrivit lui Frunze, acţiunile insuficiente a organelor de drept au încurajat și mai mult comiterea de noi infracțiuni și s-a ajuns până la omorul unui tânăr. 

Frunze a mai scris că dacă nu se vor vedea în timpul apropiat măsuri concrete din partea oamenilor legii se va solicita prezența, în plenul Parlamentului a ministrului de Interne pentru explicații.
Acest caz va fi un un test de încredere în organele de drept în raport cu familia tânărului, dar și a comunității, a mai scris Frunze. <>

Potrivit comisarului-şef al Inspectoratului de Poliţie Ialoveni, Pavel Damaschin, în următoarea perioadă vor fi luate măsurile necesare pentru a vedea dacă oamenilor legii au luat întreprins acţiuni de prevenire a tragediei.

"Pentru a stabili toate circumstanţele, vom iniţia o anchetă de serviciu, unde vom verifica cu certitudine tot ceea ce comunică cetăţenii. În cadrul căreia vom stabili dacă toate cazurile au fost înregistrate, toate adresările au fost examinate, ulterior, la finisare, vom da o apreciere angajaţilor care deservesc localitatea", a spus comisarul-șef, IP Ialoveni, Pavel Damaschin.

Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne oferi o reacţie la acest subiect.

Tânărul de 21 de ani, care, de Revelion, a fost bătut cu bestialitate, în Costești, raionul Ialoveni, s-a stins din viață la spital în data de 4 ianuarie. În prezent, trei persoane au statut de bănuit, între care un minor de 16 ani, cercetat în libertate.

Tânărul de 21 de ani, suspectat că i-ar fi aplicat victimei lovitura fatală, cu piciorul în cap, a fost plasat în arest pentru 30 de zile. Potrivit oamenilor legii, au fost pornite două cauze penale, pentru huliganism şi vătămare corporală gravă, soldată cu deces. Tânărul va fi petrecut mâine pe ultimul drum.

loading...

Lasă un comentariu