Omagiu victimelor de la Pearl Harbor: Războaiele se pot termina. Inamicii pot deveni aliați apropiați

Embed:

Premierul japonez, Shinzo Abe, și președintele american, Barack Obama, au adus împreună un omagiu victimelor de la Pearl Harbor, la 75 de ani de la atacul niponilor asupra Arhipelagului Hawaii.

Este pentru prima dată când un  premier japonez vizitează locul atacat de niponi acum 75 de ani. Atunci peste 2500 de americani au murit. În cadrul evenimentului, Shinzo Abe a prezentat condoleanțe.

"În calitate de prim-ministru al Japoniei, prezint sincere și eterne condoleanțe celor care și-au pierdut aici rudele", a spus Shinzo Abe.

Premierul, care a vorbit în japoneză a menționat că ororile războiului nu trebuie repetate niciodată. Iar președintele american, Barack Obama, a declarat că relațiile dintre SUA și Japonia sunt cel mai bun exemplu în care ura se poate transforma într-o prietenie de durată, bazată pe valori comune.

"Războaiele se pot termina. Inamicii pot deveni aliați apropiați", a conchis Obama.

Cei doi demnitari au depus coroane de flori în fața zidului pe care sunt scrise numele oamenilor care și-au pierdut viața în data de 7 decembrie 1941, după ce aviația niponă a atacat Pearl Harbor. Vizita premierul japonez, Shinzo Abe, în Statele Unite ale Americii va dura două zile.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu