Omagiu pentru Ştefan Petrache. Prieteni, rude, dar şi oameni care i-au admirat creaţia au transmis mesaje de condoleanţe

Embed:

Plecarea la Domnul a artistului Ştefan Petrache a lăsat un gol imens în inimile celor care l-au cunoscut şi iubit. Prieteni, rude, dar şi oameni care pur şi simplu i-au admirat creaţia au transmis mesaje de condoleanţe.

"Ştefan Petrache s-a stins din viaţă acasă. Este vorba despre această clădirea din spatele meu. Fiica lui, Ștefania Petrache ne-a spus că locuinţa a fost construită după ideea maestrului şi că a fost unul dintre marele lui vise, iar ultimii 15 ani din viaţă şi i-a petrecut  anume aici", a spus reporterul Publika TV, Doina Ivanov.

În aceeaşi curte locuieşte şi unul dintre cei mai apropiaţi prieteni ai regretatului artist. Ion Palancica a împărţit cu Ştefan Petrache multe emoţii pozitive în ultimii ani şi chiar au discutat cu o zi înainte ca acesta să plece în lumea celor drepţi.

"Nu am observat la dumnealui ceva mai grav care putea să spună că va fi ceea ce s-a întâmplat. Am fost ca nişte fraţi, cu familiile orice sărbătoare, orice eveniment împreună eram. Era un om cu literă mare, cu o inimă deschisă. Întotdeauna când îmi trebuia un sfat sau un ajutor el era mereu la dispoziţie", a povestit prietenul lui Ştefan Petrache, Ion Palancica.

Un alt prieten bun al regretatului maestru a fost şi interpretul Ion Suruceanu. Se cunoşteau mai bine de 52 de ani şi au ştiut mereu să se bucure unul de succesul altuia.

"Şi ca caracter, şi ca voce, şi temperament, noi am fost absolut diferiţi. Asta a stat la baza prieteniei noastre fiindcă nu ne-am urât unul pe altul, dar, dimpotrivă, ne ajutam. Pe lângă interpret, pe lângă tătic, bunic, el a fost şi un om de bună credinţă, un om care toată vremea s-a luptat cu nedreptate", a menţionat interpretul, Ion Suruceanu.

Ultima discuţie la telefon înainte de moarte, Ştefan Petrache a avut-o cu fostul ministru al Culturii Monica Babuc. Maestrul a sunat-o să-şi ceară scuze pentru că, de Revelion, i-a trimis un mesaj de felicitare în care, ulterior, a văzut că a greşit o literă.

"Ne-am dorit ca de fiecare dată, la mulți ani și i-am zis: Maestre, vreau ca acest an să fie mai îngăduitor cu dumneavoastră, la care dumnealui mi-a răspuns: știi că sunt calm și nu mă tem de moarte. Sunt fericită de un lucru, l-am cunoscut personal în 2014. Deși, până atunci am fost și voi rămâne o fană fidelă a muzicii, a vocii lui", a afirmat deputatul PDM, Monica Babuc.

Iar actualul ministrul al Culturii, Corneliu Popovici, spune că moștenirea artistică pe care o lasă în urmă Ștefan Petrache reprezintă un veritabil tezaur, iar numele lui va fi înscris în primele rânduri ale cărții de onoare a neamului.

"Trecerea în eternitate a maestrului Ştefan Petrache reprezintă o pierdere irecuperabilă. Practic, s-a încheiat o întreagă epocă din istoria muzicii româneşti", a comunicat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici.

CITEŞTE ŞI: Doliu! A decedat artistul poporului Ștefan Petrache

loading...

Lasă un comentariu