Omagiu lui Mihai Dolgan! Legenda muzicii uşoare moldoveneşti ar fi împlinit 77 de ani

Embed:

A unsprezecea primăvară fără Mihai Dolgan. Legenda muzicii uşoare moldoveneşti ar fi împlinit astăzi 77 de ani. Îndrăgitul artist a fost comemorat de familie şi prieteni la mormântul său din cimitirul central din Capitală.  

Printre cei care au venit să-i auducă un omagiu compozitorului au fost Ion Suruceanu, Gheorghe Ţopa şi Ricu Vodă.

"Am venit cu gândul că el e între noi, fiindcă creația dânsului trăieşte în sufletele noastre, în cei care l-au cunoscut şi l-au îndrăgit", a spus Ion Suruceanu, interpret.

"Mi-aduc aminte în fiecare zi când cânt cântecele lui Mihai Dolgan. În primul rând este cel care m-a luat în scena mare, mi-a dat aripi, mi-a dat viaţă în scena muzicii", a zis Gheorghe Ţopa, interpret.

"El totuşi va fi mereu, fiindcă muzica trăieşte veşnic. În memorie răsfoieşti păi numai lucruri bune, frumoase, numai înţelepciune de la dânsu", a zis Ricu Vodă, artist.

Au depus flori la locul de veci al artistului şi fraţii Anatol şi Irina Bivol.

"Primăvară, primăvară, ne-amintești a câta oară din păcate că nea Mihai Dolgan, profesorul, idolul, prietenul, colegul nu mai este 11 primăveri printre noi", a declarat Anatol Bivol, interpret. 

"Sunt 11 primăveri de când nu este nea Mihai şi aceste primăveri sunt oarecum mai triste întotdeauna, le simţim noi pentru că cel care a înveșnicit acest anotimp frumos primăvara, ne lipseşte", a zis Irina Bivol, interpretă.

Soţia regretatului artist, interpreta Lidia Botezatu, dar şi fiul compozitorului, Radu Dolgan, au spus că se bucură că în toţi aceşti 11 ani numele lui Mihai Dolgan nu este uitat.

"Vin muzicieni, vin pentru că el a fost foarte iubit. Şi scriitori, şi editori, şi cântăreţi. Nu-l mai avem printre noi, ne lipseşte tare", a declarat Lidia Botezatu, soţia regretatului Mihai Dolgan.

"Pentru mine tatăl meu este tot, el este universul, este persoana care m-a produs la propriu şi la figurat. Mulţumesc Domnului că m-am născut în familia asta", a spus Radu Dolgan, fiul compozitorului.

Compozitorul şi interpretul Mihai Dolgan s-a stins din viaţă la vârsta de 66 de ani, răpus de o boală incurabilă, pe 16 martie 2008.

A creat formaţia "Noroc" în anul 1966 şi a dus cu ea faima ţării noastre în toată fosta Uniune Sovietică, piesele lui fiind timp îndelungat în topurile muzicale din anii 70 ai secolului trecut.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu