Omagii de la Chişinău pentru Stela Popescu: "A educat o generaţie întreagă"

Embed:

Sute de admiratori şi-au luat rămas bun astăzi de la Stela Popescu în foaierul Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" din Bucureşti. Actriţa a murit joi, la vârsta de 81 de ani, în urma unui accident vascular cerebral.

Acum două ore, sicriul cu trupul neînsuflețit al actriței a fost dus la Mănăstirii Cernica unde va rămâne pentru totdeauna alături de marea ei dragoste, fostul ei soţ Puiu Maximilian. Astăzi Stela Poescu a primit ultimele flori şi marea recunoștință din partea celor care au admirat-o mai bine de şase decenii pe scenă, la radio, la televizor, în filme sau pur şi simplu în viaţa de zi cu zi.

CITEŞTE ŞI: Stela Popescu, condusă pe ultimul drum. IMAGINI ÎN DIRECT de la slujba de înmormântare la Cernica

Ce a însemnat Stela Popescu pentru cultura românescă şi care a fost relaţia ei cu Basarabia, de unde a fost nevoită să se refugieze împreună cu mama sa în anul 1940 după ce tatăl ei a fost deportat în Siberia.

În cadrul emisiunii Publika Report, Vitalie Dogaru împreună cu maestrul Eugen Doga au depănat amintiri despre marea artistă.

"Ea a fost plină de viaţă, ea avea o energie care era asemena unui vulcan. Despre numele ei am auzit cu mulţi ani în urmă, când culegeam folclor la Chiperceni. Dânsa se interesa din copilărie de folclor care l-a purtat cu ea în suflet toată viaţa. Îmi amintesc când a venit să înregistreze ceva într-un platou din Bucureşti, ea interpreta versurile lui Grigore Vireu care le spunea cu atâta dragoste, cu atâta iscusinţă întrucât ma fascinat. Umorul ei era unul inconfundabil. Eram cunoscut şi cu partenerul ei, Arşinel. Erau de nedespărţit",  a spus Eugen Doga. 

CITEŞTE ŞI: Stela Popescu şi Alexandru Arşinel, PATRU DECENII DE "CĂSNICIE". Ce surprize pregăteau în această iarnă

Totodată şi directorul Teatrului Mihai Eminescu din Chişinău, Petru Hadîrcă şi-a exprimat durerea pentru pierderea majoră a teatrului românesc. 

"A educat o generaţie întreagă dacă este să ne amintim de anii 1960-1970. Noi aveam posibilitatea să urmărim TVR-ul, albumul duminical, a intrat în casele noastre ca o duminică, era admirată şi aşteptată. Foarte mulţi părinţi dădeau nume copiilor Steluţa, care era în cinstea ei, a Stelei Popescu. A fost un simbol şi pentru mine, duminică de duminică îmi făceam anumite notiţe care îmi plăceau foarte mult la ea. Astăzi am pierdut regina comedie, a teatrului românesc. Numele Stelei Popescu leagă o epocă a artei, a comediei. A dat un alt statut teatrului de revistă. Am avut norocul să înregistrăm câteva secvenţe umoristice aici la Chişinău. Ne mândrim cu talentul şi cu rolurile realizate de Stela Popescu." a spus Petru Hadîrcă. 

Publika.md reaminteşte că: Marea stea a teatrului de revistă din România, actriţa Stela Popescu, este înmormântată astăzi la Bucureşti. Mii de oameni au venit să îi aducă un ultim omagiu şi să o conducă pe ultimul drum. Oamenilor nu le vine nici acum să creadă că Stela nu mai este.

CITEŞTE ŞI: Stela Popescu a murit: Suferea de o boală de care nu ştia nimeni

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu