"Om iubitor de vatră şi de oameni". Colegii lui Ion Ciubuc, despre moartea fostului prim-ministru

Embed:

Al treilea prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Ciubuc, a decedat în aceasta dimineaţă, din cauza unei boli incurabile. El avea 74 de ani. Foştii lui colegii spun că Ion Ciubuc era un mare patriot al ţării, foarte energic şi harnic.

Valeriu Bulgari era vicepremier în timpul primului mandat lui Ion Ciubuc, iar în cel de-al doilea - a ocupat funcţia de ministrul Agriculturii. El spune că Ion Ciubuc era permanent cu gândul la oameni.

"Hărnicie, în primul şi voinţa de a face mai rapid, câteodată mai rapid, decât permitea situaţie. El foarte mult ţinea la creşterea produsului intern brut şi explica cum asta nivelul de viaţă a fiecărui cetăţean, a fost un om iubitor de vatră, de oameni", a declarat fostul vice-premier Valeriu Bulgari.

Până ultima zi, Ion Ciubuc a fost o fire optimistă şi a iubit viaţa.

"După ce s-a retras din funcţiile de administrare, a fondat o companie agricolă, unde se ocupa cu producerea produselor agricole pentru export. Ultima dată am vorbit cu el chiar 20 de zile în urmă, când dumnealui se afla într-o clinică din Germania pentru o intervenţie chirurgicală, mi-a spus că este serios, dar va depune tot efort şi o să revie", a spus fostul vice-premier Valeriu Bulgari.

Iar Serafim Urechean, fostul său coleg în Alianța pentru Democrație și Reforme, spune că personalitatea lui Ion Ciubuc a fost una importantă pentru istoria ţării noastre.

"Un om de valoare, un om de stat, un om care a ţinut mult la acest pământ, la acest neam. Vestea este tristă, este dureroasă, pentru că acest om ar putea încă trăi foarte mult, a fost un exemplu de comportament pentru foarte mulţi activişti de stat", a spus Serafim Urechean.

Ion Ciubuc a îndeplinit funcția de prim-ministru al Republicii Moldova în anii 1997-1999, în două guverne succesive.

În data de 1 februarie 1999, Ion Ciubuc şi-a dat demisia, iar președintele de atunci, Petru Lucinschi, l-a desemnat în locul lui pe omul de afaceri Ion Sturza.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu