Om cu suflet cald şi zâmbet larg. Sute de oameni au venit să-şi ia rămas bun de la maestrul Mihai Curagău

Embed:

Era un om cu suflet cald şi cu zâmbetul larg deschis pe faţă. Aşa îl caracterizează prietenii şi rudele pe regretatul actor Mihai Curagău, care s-a stins din viață sâmbătă. Corpul neînsufleţit al artistului a fost adus aseară la Biserica "Sfânta Teodora de la Sihla", iar astăzi, toți cei care l-au prețuit îi vor putea aduce un ultim omagiu în incinta Teatrului "Satiricus". Mihai Curagău va fi înmormântat în această după amiză la Cimitirul Central din Capitală. 

Sute de oameni au venit să-şi ia rămas bun de la maestrul Mihai Curagău la Biserica "Sfânta Teodora de la Sihla" din Capitală. Rudele actorului sunt răpuse de durere.

"Îi tare greu pentru toţi, pentru noi toţi. El până la urmă era pentru noi ca un tată, nu ca frate. La ce îl rugam, la aceea venea, ne suna, ne ajuta", a spus cumnata Ecaterina Curagău. 

"Nouă o să ne fie trist fără dânsul, el era motoraşul cel cu zâmbet pe faţă şi care cu bunătate în suflet pe care ne-o dădea şi ne-o dăruia la toţi", a spus nepoata actorului, Margareta Amoaşii. 

Starea de sănătate a actorului s-a înrăutăţit în ultimele luni, după ce a fost diagnosticat cu cancer pulmonar.

"Deja când am aflat, din păcate era prea târziu ca să soluţionăm problema chirurgical sau chiar prin lecuire. Durerile au început puţin mai târziu, dar într-o săptămână practic s-a stins", a spus fiica actorului Elena Curagău. 

Aproape 30 de ani Mihai Curagău a fost actor al fostului Teatru muzical-dramatic "Aleksandr Sergheevici Pușkin" din Capitală, iar în 1993, alături de alţi actori a fondat Teatrul "Satiricus". Colegii de breaslă spun că maestrul a jucat pe scenă până l-au lăsat puterile.

"Încă nu realizez că drumul dumnealui scenic s-a încheiat. Nu ştiu cum vom continua. Ştiu că îl vom continua şi îl vom păstra în suflet ca pe o icoană, dar un lucru e cert, împreună cu el a plecat o întreagă epocă de mari artişti", a declarat actriţa Ludmila Gheorghiţă.

Ultimul său rol a fost în spectacolul "Angajare de clovni", jucat în data de 5 noiembrie. În piesă Curagău este un clovn care moare şi se ridică la cer în finalul piesei.

"Este de fapt o farsă jucată de Moartea care aşteaptă cine primul va muri. În fine lui Curagău i-a revenit acest rol, Pepino şi el primul s-a dus dintre cei doi, a câştigat el", a spus directorul artistic al Teatrului "Satiricus", Alexandru Grecu. 

"La intrarea lui, ceva s-a auzit o gălăgie. Şi pe urmă l-am întrebat, Mişa zice - că m-am împiedicat şi am căzut. Dar spectacolul ca atare a mers în alt temp. El ca actor, mie îmi face impresia, că atunci ne-a părăsit. Se simţea rău, se vedea pe el că simţea foarte rău, dar a jucat până la capăt", a spus actorul Eugen Cucuruzac. 

Moldovenii spun că trecerea în nefiinţă a actorului este o mare pierdere pentru cultura noastră.

Maestrul s-a stins din viaţă în dimineaţa zilei de sâmbătă, răpus de cancer pulmonar, la vârsta de 73 de ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu