Olympique Marseille a câştigat Supercupa Franţei cu 5:4 în faţa echipei Lille

Embed:

Spectacol în Supercupa Franţei! Olympique Marseille s-a impus cu 5-4 în faţa campioanei Lille şi a reuşit astfel să cucerească cel de-al trei trofeul din palmaresul clubului.

Meciul dintre campioana Franţei şi câştigătoarea Cupei a adus un show de zile mari cu 9 goluri, ultimele cinci fiind marcate spre final de meci. Deţinătoarea Cupei Ligii, Olympique Marseille, a dispus cu 5-4 de campioana en titre Lille.

Echipa antrenată de Didier Deschamps a început în forţă meciul, ratând câteva ocazii importante în primile minute de joc, însă tot Lille a fost echipa care a deschis scorul, prin Florent Balmont din marginea careului.

Belgianul dorit de mai toată lumea bună a fotbalului în această vară, Eden Hazard, a făcut 2-0 puţin după pauză. Andre de la Marseille a redus din handicap, însă un minut mai târziu, Moussa Sow a înscris pentru 3-1 şi se părea că s-a terminat marele meci.

Dar nebunia a început după golurile marcate de Jeremy Morel şi Loic Remy, care au trecut lejer de o apărare amorţită a "câinilor". Lille a rămas în zece cu câteva minute înainte de fluierul final, după eliminarea lui Aurelien Chedjou, iar în acel moment, Marseille a avut prima şansă.

Andre Ayew a executat fără probleme o lovitură de la 11 metri, ca mai apoi Marko Basa să mai înscrie încă un gol. Meciul însă s-a încheiat cu scandal, pentru că al doilea penalty, cel decisiv, a venit în urma unei faze cel puţin discutabile. Dar acelaşi Ayew a mai şutat încă o dată de la punctul cu var şi i-a adus lui OM a doua Supercupă consecutivă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu