Olympique Lyon și Beșiktaș au fost excluse de UEFA. Care este MOTIVUL

Olympique Lyon și Beșiktaș au fost excluse de UEFA din următoarele competiții europene, la care se vor califica, pe o perioadă de probațiune de 2 ani.

Săptămâna trecută, spectatorii francezi au pătruns pe gazonul arenei din Lyon cu un sfert de oră până la startul partidei din Liga Europei pentru a se proteja de fanii turci, care aruncau cu petarde în direcția lor.

În consecință, meciul a început cu o întârziere de 45 de minute, asta - după ce forțele de ordine au reușit să calmeze spiritele.

Cele două cluburi au fost amendate de UEFA cu câte 100 de mii de euro. Sancțiunea de suspendare aplicată va intra în vigoare dacă la meciurile disputate în competițiile europene de Olympique Lyon și Beșiktaș în următoarele două sezoane vor mai surveni astfel de incidente.

Confruntările dintre fanii celor două formații au început în afara stadionului, cu două ore înaintea jocului şi au continuat apoi în tribune, unde suporterii turci au pătruns cu materiale pirotehnice asupra lor.
Echipa turcă a anunțat că va face apel împotriva pedepsei dictate de UEFA.

Returul sfertului de finală dintre Beşiktaş şi Lyon va avea loc în această seară la Istanbul. Francezii au câștigat prima manşă cu 2-1.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu