OLYMPIC ECOFEST 2018. Câteva mii de oameni au participat la eveniment

Embed:
Sărbătoarea sportului la Chişinău. Parcul Valea Morilor a fost gazda unei noi ediţii Olympic EcoFest. Totul a început cu o cursă de alergare în jurul lacului.

Ulterior a fost dat startul la diverse competiţii la diferite genuri de sport precum fotbal şi volei pe plajă, badminton, iahting. La fel au fost amenajate zone de distracţii pentru copii.

"Devine deja o tradiţie. Vedeţi mulţi participanţi. Oamenii deja cunosc evenimentul. Ei deja vin în cunoştinţă de cauză. Ştiu scopurile, sarcinile şi ce vor să obţină aici. Ne bucurăm mult că tinerii, dar şi toţi cetăţenii prezenţi tind pentru un mod sănătos de viaţă", a declarat Nicolae Juravschi, preşedinte CNOS. 

"Este foarte important pentru a solidariza oamenii, dar şi pentru a promova modul sănătos de viaţă. Aşa că vreau să felicit comunitatea sportivă, Comitetul Olimpic şi pe preşedintele Nicolae Juravschi. Mai puţin alerg, dar eu am felul meu de a face exerciţii fizice. Sper să le respect şi în continuare", a menționat Monica Babuc, ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

În cadrul festivalului s-a desfăşurat şi turneul internaţional Canoe Gold ”Nicolae Juravschi - Victor Reneischi”. În cadrul competiţiei au avut loc curse de caiac și canoe pe diferite distanțe și la mai multe categorii de vârstă. Învingătorii s-au ales cu trofee pe care erau sculptate figurile celor doi campioni olimpici la canotaj.

La eveniment un grup de olimpici moldoveni, alături de oficiali ai federaţiilor de sport au plantat în parc câteva zeci de brazi.
 
"E plăcut să mergi prin parc şi să îţi dai seama că iată acest copac l-am plantat eu", a zis Oleg Tarnovschi, canotor. 

Cea dea patra ediţie a evenimentului a fost organizat de Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv din Republica Moldova şi are drept scop promovarea sportului și a educației cu privire la mediul înconjurător.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu