Olimpiada Balcanică la Matematică a fost inaugurată. Când vor fi anunţaţi câştigătorii

Embed:

Deschiderea celei de-a 36-a ediții a Olimpiadei Balcanice la Matematică s-a desfășurat în incinta Filarmonicii Naționale "Serghei Lunchevici".

Secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Angela Cutasevici a participat la eveniment.

Angela Cutasevici le-a urat mult succes participanților, dorindu-le ca experiența olimpică din acest an, care are loc în Republica Moldova să îi motiveze să descopere noi orizonturi ale cunoașterii „Vă dorim multă inspirație și o abordare cât mai creativă a problemelor matematice, pentru că, dincolo de unele afirmații privitor la esența rigidă a acestei științe, știu că, în orice context matematic, fie algebră sau geometrie, există un generos spațiu pentru creativitate, inovație și viziuni noi”, a declarat oficialul.

Cea de-a 36-a ediție a Olimpiadei Balcanice la Matematică se desfășoară în perioada 30 aprilie – 5 mai și este organizată de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare în parteneriat cu Instituția Privată Liceul „Da Vinci” din Chișinău. La eveniment participă 107 elevi din 11 ţări membre: Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Turcia și 6 țări invitate: Azerbaidjan, Italia, Kazakhstan, Arabia Saudită, Turkmenistan, Marea Britanie.

Proba de concurs se va desfășura astăzi, 2 mai, iar rezultatele vor fi anunțate în cadrul Festivității de premiere, care va avea loc în incita Liceului "Da Vinci" din Chișinău, sâmbătă, 4 mai.

Prima Olimpiadă Balcanică la Matematică s-a desfășurat în Grecia, în anul 1984, unul din obiective fiind susţinerea şi promovarea elevilor talentaţi din ţările din zona Balcanică.

Publika.md aminteşte că Republica Moldova a devenit ţară membră a Olimpiadei Balcanice la Matematică în 1996. De atunci țara noastră a organizat Olimpiada Balcanică la Matematică în anii 2000 şi 2010, anul acesta fiind pentru a treia oară gazdă a acestui concurs prestigios.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu