Oleg Voronin a devenit membru al PCRM

Cunoscutul om de afaceri Oleg Voronin, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova, a devenit membru al PCRM. Informaţia a fost confirmată de liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, la emisiunea "Faktorul puterii". Potrivit lui Voronin, acest fapt, însă, nu înseamnă începutul proiectului "Succesorul".

"M-a sunat alaltăieri şi mi-a spus: Tată, am devenit membru de partid. Îl întreb: Al cărui partid? Îmi spune că a intrat în cel al comuniştilor. L-am felicitat", a relatat Voronin. Fostul preşedinte consideră că fiul său a procedat corect, dar că ar fi trebuit să facă acest pas mai demult.

Cât priveşte problema succesorului, aceasta nu este atât de acută, pentru a fi rezolvată mâine, susţine politicianul. "Nu voi decide eu, ci organul colegial, care în toţi aceşti ani gestionează activitatea partidului nostru. În conformitate cu statutul PCRM, preşedintele este ales doar de către congres. Peste doi ani vom avea următorul concres şi atunci vom decide", a precizat Vladimir Voronin.

Presa a scris, anterior, că afacerile farmaceutice, cu zahăr, cu vinuri, metalurgice şi bancare reprezintă sfera de interese a lui Oleg Voronin. S-au vehiculat zvonuri că el ar deţine cote în business-ul hotelier şi ar avea legături cu compania americană TRIMOL, care confecţionează paşapoarte moldoveneşti, şi despre zeci de companii off-shore pe care el le-ar controla şi care ar fi înregistrate pe numele unor terţe persoane. Potrivit unor date neconfirmate, fiul liderului PCRM ar fi proprietarul firmei de construcţii  "Metal-Market", specializate pe comerţul cu articole din metal, al asociaţiei  „Zahăr” care exportă produsele fabricilor de zahăr moldoveneşti, şi al companiei de expediţie "Transline".

Însuşi Oleg Voronin recunoaşte proprietatea asupra unui singur activ, Fincombank, pe care l-a fondat încă la începutul anilor '90, cu mult timp înainte ca tatăl său să devină Preşedinte.

Oleg Voronin este unicul băiat al liderului PCRM, dar are şi o soră, Valentina. S-a născut pe 4 noiembrie 1962. A absolvit Universitatea de stat din Chişinău, facultatea de Biologie, iar ulterior, în 1997, Academia Administrării de Stat pe lângă Preşedintele Federaţiei Ruse.

Pe aceeaşi temă