Oleg Tarnovschi a cucerit medalia de argint la Campionatele Europene de kaiac-canoe din Bulgaria

Embed:

Oleg Tarnovschi a cucerit medalia de argint la Campionatele Europene de kaiac-canoe din Bulgaria. Ucraineanul naturalizat, care reprezintă Republica Moldova la competiţiile internaţionale, a ocupat locul secund în proba canoe pe distanţa 500 de metri. El a fost depășit de cehul Martin Fuksa şi a înregistat timpul de un minut 46 secunde şi 792 de miimi.

Oleg Tarnovschi a mai evoluat şi în finala probei de canoe simplu pe distanţa de 5000 de metri, însă a obţinut un rezultat mai modest. El s-a clasat pe locul opt.

Tarnovschi a câştigat singura medalie pentru ţara noastră la competiţia continentală.

La Plovdiv, Oleg Nuța şi Ilie Sprîncean au evoluat în finala la canoe dublu 500 de metri. Ei au încheiat concursul pe locul 5.

Totuşi, un moldovean a câştigat o medalie la Europene în aceeaşi probă, însă pentru România, Victor Mihalachi, originar din raionul Ungheni, împreună cu Leonid Carp au devenit vicemcapioni europeni pe distanţa de 500 de metri.

Oleg Tarnovschi, proaspătul vicecampion european, este fratele mai mare al lui Serghei Tarnovschi, care din cauza dopajului a fost suspendat patru ani şi deposedat de medalia de bronz câştigată la Olimpiada de la Rio.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu