Oleg Sternioală va fi cercetat în libertate

Judecătorul Curţii Supreme de Justiţie, Oleg Sternioală, a fost suspendat din funcţie şi a rămas fără imunitate. Decizia a fost luată de Consiliul Superior al Magistraturii, care a admis parţial solicitarea fostului procurorul general interimar, Dumitru Robu. Astfel, Sternioală poate fi percheziţionat şi adus silit în faţa oamenilor legii, dar nu poate fi reţinut.

Fostul judecător a fost anterior cercetat pentru spălare de bani, iar acum este anchetat într-un alt dosar, pentru îmbogăţire ilicită, fapt pentru care a fost nevoie de o nouă decizie de retragere a imunităţii. Oleg Sternioală a fost citat astăzi, ora 14.00 la procuratura Anticorupţie pentru audieri. Acesta a refuzat să discute cu presa, în schimb, avocatul său, Iurie Tabarcea, a declarat că Sternioală este nevinovat.

IURIE TABARCEA, avocat: "Acuzaţiile sunt nefondate. Noi vom demonstra lucrul acesta în faţa procurorului prin prezentarea unor probe care combat versiunea îmbogățirii ilicite."

CSM a decis să-l suspende din funcția de judecător și din cea de vicepreşedinte al CSJ. Asta deşi el a depus o cerere de demisie la Comisia juridică a Parlamentului, fără a transmite documentul la Consiliul Superior al Magistraturii, aşa cum prevede procedura.

Sternioală se declară în continuare nevinovat şi reclamă presiuni din partea CSM.

Amintim că, anterior, CSM a retras şi imunitatea preşedintelui Curţii Supreme de Justiţie, Ion Druţă, care este cercetat penal pentru îmbogăţire ilicită.

loading...

Lasă un comentariu