Oile fac curăţenie în parcul din Madrid. Ce vor să prevină autorităţile oraşului prin acest gest

Embed:
Parcul Casa De Campo din Madrid 500 de oi au fost angajate de primăria din Madrid pentru a face curăţenie în, cel mai mare din oraş.

Obligațiunea ovinelor este să pască buruienele uscate. Reprezentanţii primăriei capitalei Spaniei spun că scopul proiectului este prevenirea incendiilor de vegetaţie într-o manieră curată şi ecologică.

"Este o metodă bună de a preveni incendiile de pădure pe o cale mult mai naturală. Nu consumă combustibil şi nu contaminează solul."

Oile se află întotdeauna sub supravegherea a doi ciobani. Ideea autorităţilor de la Madrid a fost întâmpinată cu entuziasm de locuitorii oraşului, în special de cei mai mici dintre ei.

"Oamenii sunt încântaţi. Mulţi oameni înţeleg munca oilor de a curăţa parcul. Mai ales copiii, sunt încântaţi şi vor să interacţioneze."

La mijlocul lunii iunie, atunci când temperaturile vor creşte considerabil, turma de oi va revenit la stâna lor, care este situată la o distanţă de 110 kilometri de capitală. Ovinele se vor reîntoarce în parc abia în luna octombrie.

Acolo, animalele vor avea parte de mai multă mâncare şi de o iarnă mai blândă. Casa De Campo este un fost domeniu regal de vânătoare şi se întinde pe o suprafaţă de 1.700 de hectare.

Pe teritoriul acestuia se află un lac artificial, o grădină zoologică şi un parc de distracţii.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu