Ofiţerii de urmărire penală vor descoperi mai uşor şi mai rapid infracţiunile. Mai multe inspectorate au primit câte un laborator criminalistic mobil

Embed:

Ofiţerii de urmărire penală vor descoperi mai uşor şi mai rapid infracţiunile. 30 de inspectorate au primit câte un laborator criminalistic mobil. Maşinile conţin tot echipamentul necesar şi sunt dotate conform standardelor europene.

"Lingura este necesară pentru a amestecă gipsul sau când ridicăm o urmă de încălţăminte în zăpadă, care s-a format", a declarat Sergiu Serbian, ofiţer de urmărire penală din Ungheni.

Acesta lucrează în domeniul criminalistic de 3 ani. Datorită instrumentelor de ultimă generaţie, munca i se va uşura considerabil.

"Până acum, ne deplasam cu trusele speciale, le încărcam în automobilele care erau din cadrul grupei operative. Era mai anevoios, era mai greu de a ne deplasa", a mai adăugat acesta.

Şi alţi ofiţeri de urmărire penală spun că, acum, nicio misiune nu pare grea.

"Avem truse traseologică pentru ridicarea urmelor de spargeri şi aşa mai departe, trusă care se ridică urmele de adâncime cu ajutorul ghipsului. Trusa pentru dactiloscopie care cu ajutorul prafurilor ridicăm urmele papilare", a declarat un alt om al legii.

"Ele sunt predestinate pentru deplasarea grupului operativ la faţa locului.
Dotate cu toate cele necesare pentru depistarea, fixarea şi ridicarea tuturor probelor existente la faţa locului, pe diferite genuri de infracţiuni", a declarat Ruslan Croitoru, ofiţer de urmările penală din IP Străşeni.

"Metodologia repartizării constă din mai mulţi indicatori. În primul rând rata criminalităţii, de numărul de poliţişti aflaţi în teritoriu, de numărul cetăţenilor care trăiesc într-un raion deservit dar şi pe povara pe inspectorat la numărul de incidente", a declarat Valeriu Pânzeri, şef IGP.


Autospecialele au costat 13 milioane de lei şi au fost cumpărate din banii oferiţi de Uniunea Europeană.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu