Ofiţerii CNA au găsit bani în birourile, maşinile şi la domiciliile vameşilor şi poliţiştilor de frontieră suspectaţi de acte de corupţie

Embed:

Peste 30 de angajaţi ai Serviciului Vamal şi Poliţiei de Frontieră sunt bănuiţi de acte de corupţie. Mai mult, în urma percheziţiilor efectuate de Securitatea internă a Serviciului Vamal şi Securitatea Internă a Serviciului de Frontieră în birourile, automobilele şi în locuinţele acestora au fost găsiţi bani. Despre acest lucru a anunţat, în direct la Publika TV, procurorul anticorupţie Eduard Harujen.

"Operaţiunea de astăzi a demarat după o investigaţie de lungă durată. Ancheta a fost iniţiată în mai. Bănuite sunt aproximativ 30 de persoane", a declarat procurorul.

Şeful Poliţiei de Frontieră, Dorin Purice, a menţionat că vor avea loc şi alte acţiuni de amploare, la alte puncte vamale.

"Nu pot spune că avem probe directe care ar dovedi implicarea angajaţilor noştri în aceste scheme. Din Poliţia de Frontieră sunt bănuite 5-6 persoane", a afirmat Dorin Purice.

În acest moment, au loc circa 50 de percheziţii.

Potrivit Serviciului Vamal, începând cu ora 9:00, activitatea postului vamal Leuşeni-Albiţa a fost reluată.

Publika.md aminteşte că, în această dimineaţă, ofiţerii anticorupţie au efectuat percheziţii la Biroul Vamal Leuşeni-Albiţa. Vameşi de pe ambele părţi ale frontierei sunt bănuiţi că ar fi implicaţi în scheme frauduloase.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu