Ofiţeri anticorupţie nemulţumiţi de asigurarea socială

Embed:

Îşi riscă zilnic viaţa. Locul lor de muncă este un adevărat câmp de luptă. Mai nou, unii deschid focul asupra lor. Vorbim despre ofiţerii de intervenţie operativă ai Centrului Anticorupţie. Ei spun că, în cazurile în care se întâmplă să fie accidentaţi la locul de muncă, protecţia socială pe care le-o oferă statul este prea mică.

Echipaţi cu uniforme, veste antiglonţ şi înarmaţi, ofiţerii Anticorupţie participă aproape în fiecare zi la misiuni operative. Doar că munca lor este întotdeauna o luptă pe viaţă şi pe moarte, pentru că în orice clipă, riscă să se accidenteze sau chiar să fie împuşcaţi. Pentru riscurile la care sunt supuşi, spun ei, statul le oferă o protecţie socială mult prea mică.

"În cazurile care se soldează cu decesul angajatului, se oferă o indemnizaţie unică pentru zece ani, este vorba de salariul pe zece ani al angajatului. În cazul vătămărilor mai puţin grave - cinci salarii medii", a comunicat purtătorul de cuvânt CCCEC, Angela Starinschi.

Amintim că acum două săptămâni, un ofiţer Anticorupţie a fost împuşcat în cap în timpul unei misiuni de reţinere în satul Tudora, raionul Ştefan-Vodă. Pentru că a fost accidentat la locul de muncă, ofiţerul urmează să primească de la stat o indemnizaţie de 20.000 de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu