Oficiul medicilor de familie din Călineşti, raionul Floreşti, a fost modernizat şi dotat cu toate cele necesare

Embed:

Locuitorii satului Călineşti din raionul Făleşti vor fi de acum mai sănătoşi. Oficiul medicilor de familie din sat a fost modernizat şi dotat cu toate cele necesare. La ceremonia de tăiere a panglicii au venit sătenii, dar şi oaspeţi speciali.

Acum câteva luni, în acest loc se afla un centru comunitar care nu avea niciun beneficiar. Aşa că autorităţile raionale au decis să deschidă aici oficiul medicilor de familie. Noul sediul are sală pentru proceduri, pentru triaj, dar şi sală pentru imunizări. În vechea construcţie toate acestea lipseau.

"Această clădire ne dă posibilitatea ca asistenţa medicală acordată populaţiei să fie la un nivel mai înalt, ca asistenţa medicală atât copiilor, gravidelor. Suntem dotaţi cu aparataj necesar.", a spus Vasile Morcov, şeful centrului de sănătate.

"Pacienţii o să fie satisfăcuţi de asistenţa medicală acordată, o sa fie staţionar de zi, avem cabinet de imunizări a copiilor.", a zis Ala Morarenco, medic de familie, s.Călineşti, Făleşti.

Locuitorii din Călineşti sunt siguri că de acum încolo vor avea parte de servicii medicale de calitate.

"Foarte frumos, îmi place foarte mult aici faţă de cum era. Se vede că seamănă a punct medical."

"Este foarte important acest sediu, pentru că vechiul oficiu era foarte mic, populaţia nu era deservita, iar cum este uimitor, încăpător. Totul este la un nivel mare."

"Foarte frumos, foarte bine, încăpător."

Pentru renovarea instituţiei s-au cheltuit 80 de mii de lei. Banii au fost oferiţi de filiala din Ungheni a Casei Naţionale de Asigurări în Medicină şi de Consiliul raional Făleşti.

"Activitatea a început la începutul verii şi se părea că termenii foarte restrânşi chiar credeam că nu o să reuşim până în perioada rece a anului.", a afirmat Iraida Bînzari, preşedintele raionului Făleşti.

La inaugurarea noului edificiu a fost prezent şi deputatul Valentina Buliga, care le-a mulţumit localnicilor pentru implicare.

"Acest eveniment de astăzi, prin care se dă în exploatare un nou edificiu al medicilor de familie este foarte important pentru locuitorii din regiune. Vor avea acces la servicii, se vor simţi oameni respectaţi, împliniţi.", a declarat Valentina Buliga, deputat PDM.

Autorităţile îşi propun ca pe viitor să modernizeze centrul de sănătate. În satul Călineşti sunt aproximativ trei mii de locuitori.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu