Oficialii Land Rover, supăraţi pe chinezi pentru succesul copiei lui Ranger Rover Evoque

Oficialii Land Rover sunt iritați de faptul că nu pot lua nici o măsură legală împotriva chinezilor de la Landwind, care au ajuns să vândă copia lui Ranger Rover Evoque mai bine decât originalul, scrie automarket.ro.

În urmă cu doi ani, spiritele se încingeau în China după ce un alt constructor local era acuzat de plagiat. Landwind prezenta atunci modelul X7, o clonă a actualului Range Rover Evoque.

Englezii au încercat să își facă dreptate în instanță, însă judecătorii chinezi au respins acuzațiile aduse producătorului local. La doi ani de la debutul clonei, britanicii sunt și mai îngrijorați.

Landwind X7 se vinde chiar mai bine decât Range Rover Evoque.

Nici nu se putea întâmpla altfel, având în vedere că Evoque costă echivalentul a 65.000 de dolari în China, iar Landwind X7 este numai 19.600 de dolari.

În cadrul recentului Salon Auto de la Shanghai, acolo unde cele două mărci s-au întâlnit, Ralf Speth, președintele Jaguar-Land Rover s-a declarat extrem de iritat de succesul brandului chinezesc și de faptul că avocații săi nu găsesc nici o soluție legală de interzicere a actualului X7.

"Se descurcă foarte bine. Este o mașină foarte bună. Știm asta pentru că este mașina noastră", a declarat Speth.

Potrivit estimărilor, Landwind X7 este cel mai popular model din gama constructorului chinez, care vinde anual puțin peste 80.000 de mașini.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu