Oficialii europeni ne laudă, dar refuză să facă pronosticuri vis-a-vis de aderarea Moldovei la UE

Embed:

Tot mai mulţi oficiali europeni apreciază activitatea guvernării de la Chişinău şi acţiunile întreprinse de aceasta în vederea integrării europene a Republicii Moldova. Aceştia însă refuză să numească termene concrete a aderării  ţării noastre la Uniunea Europeană. Declaraţii în acest sens a făcut şi premierul Poloniei, Donald Tusk, care se află într-o vizită oficială în Moldova.

Prim-ministrul polonez a menţionat că dacă lucrurile ar depinde de el, ar  putea spune şi azi că Moldova va semna un acord de asociere cu UE până la sfârşitul acestui an. "Azi pot spune că nu putem exclude acest fapt, dacă ritmul negocierilor va fi bun, rapid, şi se prea poate că acest acord va fi semnat", a precizat acesta.

Oficialul european  a ţinut să sublinieze că ţara noastră a arătat în ultima vreme că este determinată, că are curaj şi are politicieni care ştiu care e drumul lor spre integrarea europeană. "Azi, Republica Moldova şi prim-ministrul Vlad Filat sunt eroi pozitivi ai UE. Aţi realizat lucruri extrem de dificile, ce ţin de orice ţară europeană, dar pe care nu fiecare reuseşte să le facă. Aţi câştigat un lucru care este foarte important în timpurile noastre, o reputaţie bună", a punctat premierul Poloniei.

"Ceea ce aţi făcut constituie o bază de nădejde pentru întreaga Europă. Aţi demonstrat că se  pot face lucruri bune şi în timpuri grele", a mai adăugat Tusk.

Donald Tusk a dat asigurări că Polonia va face tot posibilul ca în timpul deţinerii preşedinţiei UE, pe care o va prelua începând cu 1 iulie, să accelereze procesul de integrare europeană a Republicii Moldova.

Amintim că premierul Poloniei, Donald Tusk, efectuează o vizită oficială în Moldova în perioada 29-30 martie, la invitaţia omologului său Vlad Filat.

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu