Oficialii din sportul moldovenesc se implică tot mai activ în realizarea proiectului Arena Chişinău

Embed:

Oficialii din sportul moldovenesc se implică tot mai activ în realizarea proiectului "Arena Chişinău". Unii preşedinţi ai Federaţiilor Sportive au cerut să fie respectate toate standardele internaţionale la construcţia complexului ultramodern, iar alţii aşteaptă deja cu nerăbdare să vadă arena funcţională.

"Trebuie să fie un bazin staţionar şi nu doar unul. Conform standardelor internaţionale este foarte important să avem şi bazin pentru încălzire. E important să fie şi un bazin mic la care pot fi aduşi copii pentru a învăţa să înoate", a spus Alexandru Goreacev, preşedinte FM de Nataţie.

"Vom avea posibilitatea să organizăm în fiecare an câte o competiţie internaţională de anvergură. Şi aici vorbesc despre Campionate Europene şi Mondiale, rezervate juniorilor, tineretului, chiar şi seniorilor. Mai mult, chiar şi turnee de calificare la Olimpiadă. Astfel de evenimente pot aduna cel puţin 2000 de persoane", a spus Vasile Chirtoca, preşedinte FM de box. 

"Mi s-a spus că viitoarea arenă va fi accesibilă şi pentru persoanele cu nevoi speciale, dar vor fi şi posibilităţi de a efectua procesul de antrenament, dar şi diferite competiţii", a declarat Dumitru Prodan, vicepreşedintele Comitetului Paralimpic.

Discuţiile au avut loc în cadrul şedinţei organizate de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării cu reprezentanţii tuturor Federaţiilor Sportive.

"În ultimii 4-5 ani, aşa întâlniri la aşa nivel şi în aşa format nu au mai avut loc. M-a mirat faptul că doamna ministru Babuc cunoaşte foarte bine problemele, cele care sunt greu de rezolvat, dar şi cele ce ţin de performanţă. Acum avem speranţe că lucrurile o să meargă bine", a menţionat icolae Piatac, preşedintele FM Handbal.

"Pe federaţiile sportive, dar şi pe întreaga comunitate sportivă îi interesează rezultatul final. Noi, însă suntem în aşteptarea să demareze lucrările şi desigur să ne bucurăm cu toţii de o astfel de arenă", a spus Radu Rebeja, secretar de stat la Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării.

Concursul pentru selectarea companiei care va proiecta şi construi edificiul ”Arena Chişinău” a început pe 7 mai şi va dura 60 de zile. Investițiile pentru construcţia complexului vor avea loc în cadrul unui parteneriat public-privat.

Edificiul ”Arena Chişinău” va fi ridicat pe un teren din comuna Stăuceni. Complexul sportiv va avea o capacitate de până la cinci mii de locuri și va putea găzdui diferite evenimente sportive, dar și conferințe, expoziții sau concerte.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu