Oficialii din Rusia și SUA se vor reuni de urgență la Geneva. Subiectul care urmează să fie discutat

Secretarul de stat american, John Kerry, a anunțat vineri, la Paris, o reuniune sâmbătă, la Geneva, între experți americani și ruși pentru a încerca "să salveze Alepul" pe baza unui plan de încetare a focului, evacuare a civililor și transport de ajutor umanitar, scrie agerpres.ro.

"Astăzi am lucrat și voi continua să lucrez asupra modalității de a salva Alepul de la o distrugere completă. Mâine, o echipă venită din America, sub îndrumarea președintelui Obama, va fi la Geneva alături de ruși și sper că vom ajunge la un fel de aranjament pentru a vedea cum să fie protejați civilii și ce se va întâmpla cu opoziția armată", a declarat John Kerry în cursul unei recepții la ambasada Statelor Unite la Paris.

"Lucrăm din greu cu oameni cu care avem dezacorduri pentru a vedea dacă putem găsi o modalitate, în numele umanității și decenței, de a proteja aceste vieți, a încerca separarea combatanților și a face să avanseze procesul. Suntem pe-aproape, dar încă nu am ajuns la asta", a adăugat șeful diplomației americane care va părăsi Parisul sâmbătă seară pentru a reveni în Statele Unite, după o reuniune internațională asupra Siriei, organizată în cursul dimineții în capitala Franței.

Un responsabil cu rang înalt din cadrul Departamentului de Stat a precizat că această reuniune se va defășura la nivel "tehnic, și nu la nivel de miniștrii de externe" și prin urmare John Kerry nu se va deplasa în Elveția.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu