Oficialii americani salută reformele iniţiate de guvernarea de la Chişinău

Embed:

Oficialii americani salută reformele din Moldova şi încurajează calea pe care a pornit ţara noastră. Acesta este mesajul transmis prin intermediul delegaţiei Coaliției de guvernare din ţara noastră, în frunte cu preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, care efectuează în aceste zile o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii.

 

"Am povestit parteneriilor şi prietenilor noştri din America despre acţiunile, reformele în general despre efortul care îl face guvernarea de la Chişinău pentru dezvoltarea ţării şi desigur pentru consolidarea relaţiilor noastre cu partenerii americani. Pentru noi a fost extrem de important ca prietenii noştri să afle din prima sursă care sunt aspiraţiile, planurile şi acţiunile care le facem noi la Chişinău fiind responsabili de actul guvernării", a spus preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Oficialii moldoveni au avut întrevederi cu reprezentanți ai mai multor instituții americane, dar și ai societății civile din SUA.

În cadrul întâlnirii cu membru al Camerei Reprezentanţilor din partea statului Texas, Will Hurd au fost discutate aspecte privind reformele interne ale Republicii Moldova şi asigurarea securităţii ţării noastre. Acesta a apreciat eforturile Republicii Moldova pe calea apropierii de Vest, afirmând că Rusia reprezintă o preocupare pentru Statele Unite.

Şi membru Camerei Reprezentanţilor din partea statului Oklahoma, Markwayne Mullin a afirmat în cadrul întrevederii cu Preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, că susţine ferm obiectivul de integrare europeană a Republicii Moldova şi susţine eforturile de combatere a acţiunilor ostile din partea Rusiei.

Tot în cadrul întrevederii, Vlad Plahotniuc a invitat oficialii americani în Republica Moldova pentru a se convinge de schimbările produse aici.

"Schimbările care se produc la noi în ţară dar cel mai tare i-a impresionat desigur viteza şi determinarea cu care noi implementăm aceste reforme. Şi au încurajat toţi ritmul cu care noi modernizăm ţara. I-am invitat să vină la Chişinău şi să vadă cum şi ce facem noi pentru a schimba ţara spre bine", a spus preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc.

În cadrul vizitei delegației, membrii acesteia au mai discutat şi despre conflictul transnistrean și nerespectarea prevederilor Summitului de la Istanbul, prind retragerea trupelor ruse din estul țării noastre.

La fel și despre securitatea energetică a Moldovei, atragerea investitorilor americani și impulsionarea schimburilor comerciale.

Alături de preşedintele PDM, care este în fruntea unei delegaţii a Coaliţiei de guvernare, la aceste întâlniri au fost prezenţi şi preşedintele Parlamentului Andrian Candu, vicepreşedintele Parlamentului Iurie Leancă, dar şi ministrul Justiţiei Vladimir Cebotari.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu