Oficiali de rang înalt, prezenţi la Congresul PDM: Veţi realiza noi proiecte în sprijinul cetăţenilor

Embed:

Partidul Democrat s-a afirmat în calitate de o forţă politică în care să înfrunte situaţiile de criză şi să aducă beneficii reale cetăţenilor. O spun invitaţii de rang înalt, care au participat la congresul formaţiunii. Aceştia şi-au exprimat încrederea că partidul se va dezvolta şi mai mult şi va realiza noi proiecte în sprijinul cetăţenilor. 

"Voi aţi înţeles un lucru, că în timpurile de astăzi, Moldova, ca şi orice ţară europeană, trebuie să mergeţi înainte. Aveţi un angajament foarte important - integrarea europeană. Este timpul să avem mai puţină politică. A venit timpul să reafirmăm identităţile noastre, valorile şi principiile. Doar aşa vom lupta cu populismul şi politicile de interes propriu", a spus preşedintele Internaţionalei Socialiste, Luis Ayala.

Succesul PDM se datorează inclusiv implicării active a femeilor în procesul decizional. De această părere este reprezentantul Organizaţiei de femei a Internaţionalei Socialiste.

"Cunosc partidul vostru de mult timp. Ştiu cât de mult a durat până când femeile au putut intra în rândurile partidului. Vorbesc despre femeile care sunt în acest partid și împreună cu bărbații adoptă prioritățile acestui partid", a precizat Sonja Lokar, reprezentant al Organizației de Femei al PSE.

"Dacă priviți atent, pe pieptul meu veți observa insigne mici. Sunt drapelele Georgiei și a Moldovei. Sunt simbolurile prieteniei. Sper că împreună vom dezvolta statele în așa fel, încât într-o zi să trăim împreună într-o mare familie europeană, iar cetățenii noștri vor circula pe tot continentul fără bariere", a subliniat Dmitri Iţkitişvili, deputat în Parlamentul Georgiei.

Iar fostul premier român Victor Ponta a primit, la congres, cea mai importantă distincţie din Moldova, Ordinul Republicii, pentru sprijinul necondiţionat oferit ţării noastre.

Victor Ponta, care este acum parlamentar, a promis ajutor ţării noastre şi pe viitor şi a menţionat că Moldova are un guvern competent, capabil să scoata ţara din criză:

"Să aveţi un Guvern care iubeşte Republica Moldova. Şi vreau să-i urez tot succesul din inimă domnului Filip. Are munca cea mai grea. Dar faptul că aţi reuşit că în 2016 să treceţi Republica Moldova peste momente grele".

La congresul PDM au participat peste 900 de delegaţi din toate raioanele ţării, dar şi invitaţi din străinătate şi diplomaţi acreditaţi în ţară.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu