Oficiali de la Chişinău, în vizită la Comrat. Află ce ÎNŢELEGERE au făcut cu reprezentanţii Adunării Populare (VIDEO)

Embed:

Deputaţi din Parlamentul de la Chişinău şi din Adunarea Populară, dar şi reprezentanţi ai Guvernului şi Comitetului Executiv de la Comrat au creat, astăzi, două grupuri de lucru care vor examina problemele din relaţiile dintre puterea centrală şi cea regională. Discuţiile în acest sens vor continua şi miercuri, la şedinţa Adunării Populare, la care vor participa şeful Legislativului, Igor Corman, şi premierul Iurie Leancă.

"Va fi un proces continuu, de durată, având în vedere că dificultatea şi multitudinea de probleme au fost identificate. Suntem gata să începem oricând activitatea la nivelul experţilor pentru a da soluţii proiecte de hotărâri de Guvern, proiecte de iniţiative legislative, proiecte de procedură şi de interconexiune între autorităţile locale şi autorităţile centrale", a declarat viceministrul Economiei Octavian Calmîc.

"Este salutabil faptul că reprezentanţi din conducerea ţării au luat această decizie. Pe 17 ianuarie ne-am întâlnit cu preşedintele Parlamentului, Igor Corman, şi premierul Iurie Leancă. S-a luat decizia ca să delege un grup de experţi şi reprezentanţi ai ministerelor la nivel de viceminiştri pentru a examina situaţia din Găgăuzia, în special ce ţine de economie şi politică. Este îmbucurător faptul că a început această discuţie", a spus vicepreşedintele Adunării Populare Demian Caraseni.

"Este important că noi verificăm corectitudinea sau legalitatea actelor adoptate cu scopul de a garanta drepturile şi libertăţile cetăţenilor Republicii Moldova şi nu se face această diferenţiere în această autonomie", susţine secretarul adjunct al Guvernului Roman Cazan.

Relaţiile dintre Chişinău şi Comrat s-au tensionat după ce aleşii din regiune au decis să organizeze în februarie două referendumuri declarate ilegale de instanţa din autonomie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu