Oficiali americani, în vizită la Chişinău. "Congresul SUA va adopta o rezoluție de susținere a Republicii Moldova"

Embed:

Congresul SUA preconizează să adopte, în luna curentă, o rezoluție de susținere a Republicii Moldova prin sprijin pentru suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială a țării noastre, pentru consolidarea reformelor democratice.

Anunțul a fost făcut în cadrul întrevederii vicepreședintelui Parlamentului Andrian Candu cu Jamie Fly, consilier în Comitetul pentru relații externe al Senatului SUA și Thomas Goffus, membru al Comitetului pentru servicii armate al Senatului american.

Delegaţia americană efectuează o vizită în Republica Moldova, în cadrul unui turneu regional ce include vizite în Georgia şi Ucraina.

Reprezentanții Senatului american au felicitat Republica Moldova pentru ratificarea Acordului de Asociere cu UE, menționând că sunt onorați să fie la Chișinău chiar în ziua în care Parlamentul a votat documentul și să vadă reacțiile de bucurie ale cetățenilor, reiterând sprijinul ferm pentru aspirațiile de integrare europeană a Republicii Moldova.

Andrian Candu a mulțumit pentru sprijinul politic și financiar oferit de SUA prin intermediul programelor menite să susțină modernizarea Republicii Moldova.

"Ne dorim și în continuare susținerea SUA la nivel politic și economic pentru a continua drumul european al țării noastre. Ratificarea Acordului de Asociere oferă Republicii Moldova un nou nivel de dezvoltare", a menționat Andrian Candu, citat de Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu