OFICIAL: Volkswagen Up! a câştigat World Car of the Year 2012

Cei 65 de membri ai juriului World Car of the Year au decis: Volkswagen Up! este maşina care câştigă premiul în 2012. La categoria performanţe a câştigat Porsche 911, iar cel mai bun design a fost luat de Range Rover Evoque, scrie automarket.ro.

Juriul World Car of the Year a decis: Volkswagen Up! este Maşina Anului în lume în 2012, modelul de oraş dezvoltat de marca germană reuşind să bată în marşul său pentru titlu în acest an alte 34 de maşini, printre care s-au numărat nume mari precum BMW Seria 3 sau Porsche 911. 

Volkswagen Up! îi urmează astfel pe prima poziţie lui Nissan Leaf, câştigătorul de anul trecut, fiind al treilea model Volkswagen care reuşeşte să urce pe prima poziţie a podiumului în ultimii patru ani, după Golf (2009) şi Polo (2010).

Conform celor 65 de reprezentanţi ai juriului din 25 de ţări ale lumii, principalele avantaje prin care Volkswagen Up! s-a remarcat în faţa concurenţilor au fost direcţia cu răspuns foarte bun, suspensiile sofisticate, motoarele eficiente şi calitatea materialelor şi a finisării.

Câştigătorii categoriilor principale World Car of the Year 2012

World Car of the Year: VOLKSWAGEN UP!
World Car Design of the Year: Range Rover Evoque
World Performance Car of the Year: Porsche 911
World Green Car of the Year: MERCEDES-BENZ 250 CDI BlueEfficiency

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu