Oficial rus: Ne dorim relaţii bune cu SUA, însă vom reacţiona în faţa acţiunilor ostile

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei, a afirmat, joi, că Rusia regretă acţiunile neprietenoase ale Statelor Unite şi a precizat că Moscova trebuie să reacţioneze prin contramăsuri, scrie ziarul financiar.

Peskov este de părere că relaţiile dintre Washington şi Moscova trebuie să se bazeze pe încredere şi pe beneficii reciproce.

”Regretăm calea neconstructivă adoptată de Statele Unite şi, desigur, că noi nu putem să lăsăm paşii neprietenoşi sau ostili fără să luăm măsuri represive”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale din Rusia.

Peskov a adăugat că Rusia nu a impus niciodată restricţii şi nu a generat niciodată vreo criză în relaţiile bilaterale.

”Preşedintele Putin a reiterat în mod sistematic dorinţa Moscovei de a construi bune relaţii cu SUA, bazate pe câştiguri reciproce şi încredere mutuală. Aceasta este politica lui Putin”, a precizat Peskov.

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei a comentat şi remarcile făcute de Anatol Antonov, noul ambasador al Rusiei la Washington, care a precizat că intenţia Moscovei de a construi relaţii bune cu SUA nu reprezintă o nouă abordare.

”Nu, nu este o politică nouă. Este una tradiţională. Prin tradiţie, ne dorim realţii bune cu SUA. În plus, credem că aceste relaţii trebuie avansate în interesul păcii şi stabilităţii globale şi pentru a fi rezolvate problemele cruciale din lume”, a spus Peskov.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu