OFICIAL! Rezultatele investigației internaționale arată CINE ESTE RESPONSABIL de doborârea MH17

Echipa internațională de anchetă, care investighează accidentul aviatic din vara anului 2014, din Donbas (zborul MH17), a concluzionat că racheta care a doborât aeronava a fost livrata separatiştilor din Rusia, transmite NOS, cu referire la datele anunțate miercuri, 28 septembrie, de seful anchetatorilor Fred Vesterbeke, în timpul unei întâlniri cu rudele victimelor tragediei, scrie paginaderusia.ro.

Sistemul antiaerian "Buk", cu care a fost doborată aeronava, se afla pe teritoriul controlat de separatişti – în apropierea orașului Pervomaisk. Dupa lansarea rachetei, complexul a fost repatriat în Federația Rusă, sustin anchetatorii.

De asemenea, anchetatorii au anunțat că au reușit să stabilească identitatea unor persoane care, în opinia lor, au fost implicate în acest tragic accident. Este vorba despre aproximativ o sută de persoane, precizeaza NOS. Ruda unuia dintre pasagerii morți, care a participat la întâlnire, a confirmat aceste informații pentru Reuters.

Echipa internațională de investigatie sustine că a refăcut pe harta cea mai mare parte a traseului sistemului "Buk".
Comisia a constatat punctul exact de lansare, care se afla la șase kilometri de orașul Snejnoe.

Amintim, că "Boeing-ul" a fost doborât pe 17 iulie 2014. În 2015, Consiliul de Securitate al Olandei a concluzionat că avionul cu 298 de persoane la bord a fost doborât de o racheta ruseasca "Buk".

Cercetători din cadrul proiectelor Bellingcat și Correctiv au subliniat de-a lungul ultimilor doi ani că racheta a fost adusa din Rusia. Moscova a negat întotdeauna orice implicare a sa în furnizarea de arme către Ucraina.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu