OFICIAL! Olimpia Bălţi se retrage din Divizia Naţională

Embed:

Echipa de fotbal Olimpia Bălţi nu va evolua în partea a doua a campionatului. Anunţul a fost făcut de vicepreşedintele clubului, Serghei Chiseliov, într-o conferinţă de presă.

"Clubul de fotbal Olimpia a prezentat Federaţiei de fotbal o cerere în care am anunţat că echipa mare, echipa a doua şi echipa feminină a clubului nu vor participa în a doua parte a sezonului în competiţiile naţionale. Retragerea echipei din campionat poate fi anulată doar în cazul în care Pavel Cebanu îşi va da demisia", a menţionat Chiseliov.

Potrivit FMF, din activitatea fotbalistică s-a retras doar compania lui Serghei Chiseliov care a gestionat clubul Olimpia din 2008.

"I-a revenit doar drepturile de a finanţa echipa Olimpia. Din careva motive ea nu-şi mai îndeplineşte aceste obligaţiuni. Este dreptul Primăriei, care este deţinătorul acestei echipe, să reia echipa înapoi", a precizat vicepreşedinte FMF, Mihai Abghel.

Primăria din Bălţi a înştiinţat deja forul fotbalistic că va finanţa Olimpia în a doua parte a campionatului, iar lotul echipei va fi format din jucătorii Şcolii municipale de fotbal.

"Acum discipolii care vor evolua la această echipă erau legitimaţi la echipa de juniori Under-18, Under-19. Urmează ca ei să fie scoşi din lista acestor echipe şi inclusă în lista jucătorilor Olimpiei", a declarat vicepreşedinte FMF.

Noua echipă are la dispoziţie 24 de ore pentru a putea legitima fotbaliştii la FMF. Primul meci al Olimpiei este programat pe 3 martie la Vadul lui Vodă cu Rapid Ghidighici.

Olimpia Bălţi a fost fondată în 1984 şi a disputat 16 sezoane complete în Divizia Naţională. Cea mai mare performanţă au fost medaliile de bronz, cucerite în 1995 şi 2010. În sezonul 2010-2011, Olimpia a jucat finala Cupei Moldovei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu