OFICIAL! Halterofilul moldovean Igor Bour, suspendat pe viaţă din sport

Embed:

Este oficial! Halterofilul moldovean Igor Bour a fost suspendat pe viaţă din sport de Federaţia Internaţională. Scrisoarea de confirmare a fost primită de Comitetul Naţional Olimpic, în timp ce oficialii Federaţiei Moldoveneşti de haltere au anunţat că nu dispun de asemenea informaţie. 

Comitetul Naţional Olimpic (CNO) a solicitat Federaţiei Internaţionale de Haltere să examineze cazul lui Igor Bour. CNO a înştiinţat forul mondial că sportivul a fost suspendat de două ori din cauza dopajului, sub nume diferite, dar continuă să participe la competiţii. Verdictul nu s-a lăsat mult aşteptat.

"În această scrisoare, scrie clar că domnul Bour nu mai poate să participe nici la un fel de competiţii la proba de haltere", spune prim-vicepreşedintele CNO, Nicolae Piatac.

De partea cealaltă, preşedintele Federaţiei naţionale de haltere, Tudor Casapu, a declarat că nu a primit nicio scrisoare de la forul mondial.

"Nu este suspendat pe viaţă. Ar trebuie sau ar putea fi suspendat. Când am să am scrisoarea oficială de la Federaţia internaţională, atunci am să ies public şi am să spun: 'Băieţi, până aici a mers ostaşul'", a menţionat preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de haltere, Tudor Casapu.

Igor Bour a concurat pe arena internaţională sub numele de Igor Lazari, până în 2004, când a fost suspendat pe doi ani, după ce a fost depistat pozitiv la un test anti-doping. Acesta a revenit în sport cu numele său actual şi a fost considerat, oficial, un cu totul alt sportiv.

În 2008, Bour a fost suspendat din nou din cauza dopajului, pe o perioadă de patru ani. După expirarea termenului, Bour a revenit în sport şi chiar a reuşit să devină în acest an vicecampion european, la categoria de 62 kilograme.

Conform regulamentului Federaţiei Internaţionale de Haltere, orice sportiv care a fost depistat pozitiv de două ori la teste anti-doping este exclus pe viaţă din sportul de performanţă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu