Oficial francez la întrevederea cu Pavel Filip: PDM are o ancorare orientată spre valorile europene și statul de drept

Partidul Democrat din Moldova are o ancorare istorică europeană, orientată spre valorile europene și statul de drept. Declaraţia a fost făcută de Amelie de Montchalin, Secretar de Stat pentru Afaceri Europene în cadrul Guvernului Franței, care s-a întâlnit astăzi cu preşedintele PDM, Pavel Filip.

În cadrul întrevederii, Pavel Filip a menţionat că PDM trece printr-un proces de reformare și își va consolida pozițiile în calitate de forță politică importantă în viața politică a Republicii Moldova.

"Fiind o fracțiune cu 30 de mandate în Parlament, vom fi o opoziție constructivă, astfel încât să mobilizăm actuala guvernare", a menţionat Pavel Filip.

Totodată, președintele PDM s-a referit la momentul politic actual și a atenționat că sub paravanul depolitizării are loc de fapt politizarea instituțiilor statului și răfuiala cu oponenții politici, lucru inadmisibil într-un stat democratic. Pavel Filip a precizat că actuala situație politică din Republica Moldova trebuie privită în complexitate.

Oficialul francez a accentuat importanța promovării în Republica Moldova a reformelor în justiție, a statului de drept și a luptei împotriva corupției.

Interlocutorii au făcut un schimb de opinii și privind problema transnistreană, relevând necesitatea soluționării acesteia, în baza integrității și suveranității Republicii Moldova.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu