OFICIAL! FIFA a decis să mărească numărul echipelor la Cupa Mondială din 2026. Care va fi noul format

Embed:

Este oficial! Turneul final al Campionatului Mondial de fotbal va avea, începând cu ediția din 2026, nu mai puţin de 48 de echipe participante. Consiliul FIFA a votat în unanimitate schimbarea sistemului competiţional al celei mai importante competiţii a echipelor naţionale.

Astfel, noul format al Mondialului va cuprinde 16 grupe a câte trei echipe, aşa cum a propus noul preşedinte al forului mondial, Gianni Infantino.

Primele două clasate din fiecare grupă vor merge în fazele eliminatorii, care vor cuprinde 32 de echipe, atâtea câte cuprinde Cupa Mondială în acest moment.

Turneul final în noul format va dura 32 de zile. Europa va avea rezervate 16 locuri la turneul final.

Aceasta va fi prima extindere a Mondialului din 1998 încoace. La ediţia din Franţa, din urmă cu aproape 19 ani numărul echipelor s-a mărit de la 24 la 32.

Mondialul cu 48 de formaţii va aduce venituri suplimentare de 640 de milioane de dolari, potrivit unui raport confidenţial al forului mondial.

Veniturile din drepturile de televiziune ar creşte şi ele cu 505 milioane de dolari, iar cele de marketing cu 370 milioane de dolari.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu