OFICIAL! DIICOT a confirmat faptul că Vlad Plahotniuc nu este urmărit penal în România

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) din România a confirmat pentru ZdG că instituția a pornit urmărirea penală după un demers al controversatului om de afaceri Veaceslav Platon în care sunt vizate fapte a mai multor reprezentanți ai Partidului Democrat din Moldova (PDM), printre care și ale liderul formațiunii, Vlad Plahotniuc.

"În dosarul penal înregistrat la noi s-a dispus intentarea urmăririi penale in rem, adică nu față de persoane, ci față de faptă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune și spălare de bani. În cauză se efectuează în continuare cercetări pentru lămurirea tuturor aspectelor. Alte aspecte nu pot fi comunicate la acest moment", se arată într-un răspuns oficial oferit de DIICOT.

DIICOT a deschis un dosar penal "pe fapte" la aproape opt luni de la plângerea depusă de Platon, iar urmărirea penală vizează doar trei posibile infracțiuni din denunț: constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune și spălare de bani.

Raspuns DIICOT by ZdG on Scribd

PUBLIKA.MD aminteşte că potrivit purtătorului de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari, informaţia vehiculată de postul Jurnal TV precum că preşedintele PDM ar fi cercetat penal în România este o manipulare grosolană. 

Vitalie Gamurari a menţionat că instituţiile de drept din România au confirmat că liderul democraţilor nu este vizat în nicio cauză penală peste Prut. Acestea doar investighează un denunţ depus de raiderul numărul 1 în CSI, Veaceslav Platon. 

Gamurari a mai precizat că Jurnal TV se referă la o ordonanță de începere a urmăririi penale ce datează aprilie. Subiectul este epuizat însă, întrucât Vlad Plahotniuc a primit răspunsul de la procurorii români în august. PDM mai susţine că cei care controlează Jurnal TV au început campania electorală mai devreme şi-i scot la lumină pe killerii condamnaţi la ani grei de puşcărie pentru a răspândi scenarii false şi poveşti inventate. 

De menţionat că mai multe instituţii media au preluat ştirea falsă de pe Jurnal, titrând că Vlad Plahotniuc este cercetat penal în România, fără să verifice informaţia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu