Oficial de la Toyota: Motoarele tradiționale vor dispărea definitiv de pe piață până în 2050

Un oficial de la Toyota estimează că motoarele tradiționale (diesel și benzină) vor dispărea definitiv de pe piață până în 2050. La acel moment, doar 10% dintre mașini vor fi hibride, iar restul electrice, potrivit acestuia, scrie automarket.ro.

Atingerea obiectivelor de reducere a emisiilor de CO2, impuse producătorilor auto de către Uniunea Europeană, și avântul rapid al mașinilor electrice vor duce, la un moment dat, la sfârșitul vânzărilor de mașini care au motoare cu combustie internă.

Acel moment, în viziunea șefului diviziei de cercetare și dezvoltare de la Toyota, este anul 2050.

"Ne așteptăm ca, până în 2050, emisiile de CO2 ale mașinilor să scadă cu 90% față de nivelul din 2010. Ca să ajungem la acest obiectiv, trebuie ca din 2040 să nu se mai producă motoare cu combustie internă, ci ele doar să fie baza pentru mașini hibride", a spus Seigo Kuzumaki.

În prezent, Toyota vinde circa 43% din totalul de mașini "electrificate" la nivel global, cu modelul Prius ca lider detașat la acest capitol.

Japonezii sunt încrezători în departamentul lor de cercetare. Ei susțin că sunt aproape de lansarea unei game largi de vehicule electrice și hibride cu o tehnologie inovatoare a bateriilor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu