Oficial de la Kiev: Operaţiunea antitero va continua, indiferent de decizia diversioniştilor din Doneţk (VIDEO)

Embed:

Operaţiunea antitero, desfăşurată de forţele militare ucrainene, va continua în regiunile de est ale ţării. Anunţul a fost făcut de şeful Consiliului Naţional pentru Securitate al Ucrainei, Andrei Parubii: "Operaţiunea împotriva teroriştilor va continua, indiferent de decizia diversioniştilor din regiunea Doneţk".

Acesta a mai spus că separatiştii pregătesc provocări în şapte regiuni din ţară, inclusiv în Kiev, în ziua de 9 mai.

Preşedintele interimar Alexandr Turcinov a anunţat în context că autorităţile de la Kiev sunt gata să riposteze. Liderul de la Kiev a mai menţionat că autorităţile nu vor negocia cu "teroriştii" şi a cerut din nou Rusiei să oprească agresiunea

În timpul operaţiunii antitero din estul ţării, separatiştii au distrus un post de control al militarilor ucraineni din Lugansk. Soldaţii au ripostat cu focuri de armă şi au nimicit două maşini ale atacatorilor.

Anterior, aproximativ 100 de bărbaţi înarmaţi au tras în sediul procuraturii din regiune. Incidente au avut loc şi la Doneţk, unde un grup de mascaţi a pătruns în una dintre secţiile de votare şi a furat baza de date a alegătorilor din regiune. Între timp, forţele de ordine încearcă să depisteze finanţatorii separatiştilor din estul ţării.

"La momentul actual, au fost identificate 17 bănci, bănuite că ar finanţa acţiunile separatiste din Ucraina", a declarat Oleg Mahniţki, procurorul general al Ucrainei.

Ieri, autorităţile de la Kiev l-au reţinut pe şeful unităţilor paramilitare ale separatiştilor din Doneţk, dar l-au eliberat pe guvernatorul autoproclamat al regiunii, Pavel Gubarev. În schimb, separatiştii i-au eliberat pe trei ofiţeri ai Serviciului de Securitate al Ucrainei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu