OFICIAL! Candidatul PLDM propus pentru funcţia de premier este Valeriu Streleţ (VIDEO)

Embed:

(UPDATE 20:11) ''Candidatul propus de PLDM şi agreat de liderii partidelor este Valeriu Streleţ''. Declaraţia a fost făcută de preşedintele PLDM, Vlad Filat.

''Am considerat că trebuie să fim mai înţelepţi şi am venit cu altă candidatură, care a fost discutată şi a întrunit consensul în cadrul Alianţei. Vom acţiona energic şi plenar în vederea programului de guvernare. Ceea ce este important acum este ca ţara să aibă Guvern. Regret că Maia Sandu nu a întrunit consensul. Ar fi fost mult mai corect dacă am fi avut discuţiile necesare. Streleţ va avea sprijinul necesar pentru a fi un premier bun. Candidatul desemnat urmează să prezinte lista nominală a urmatorului Cabinet de Miniştri. Va veni cu componenţa nominală. Eu sper că până joi vom reuşi'',  a menţionat Vlad Filat.

(UPDATE 20:08) "Am consultat fracţiunile cu privire la candidatură. O să vedem cine o să fie. Maia Sandu nu a vrut sa fie prim-ministru. PLDM a luat această decizie şi noi o respectăm. Eu sunt bucuros că în sfârşit s-a pus punct. Am promis că la sfârşitul lunii vom avea Guvern ca să continuăm colaborarea cu partenerii noştri externi'', a precizat după consultări preşedintele PL, Mihai Ghimpu.

 

Declaratiile lui Mihai Ghimpu dupa consultarile cu seful statului

Posted by PUBLIKA.MD on 27 Iulie 2015

(UPDATE 20:00) ''Am venit la invitaţia şefului statului, iar tema discuţiei a fost candidatul la funcţia de prim-ministru. Azi până în seară, cel târziu mâine dimineaţa vom vedea cine este candidatul desemnat. Îi mulţumesc preşedintelui Timofti care ne-a invitat astăzi, deoarece este o perioadă prea lungă. Colegii mei de la PLDM vor prezenta candidatul concret. Pentru noi conteaza să mergem înainte. Să nu uitam ca avem o situaţie dificilă în stat. Trebuie să rezolvăm situaţia'', a declarat preşedintele PD, Marian Lupu.

 

Declaratiile lui Marian Lupu dupa consultarile cu seful statului

Posted by PUBLIKA.MD on 27 Iulie 2015

(UPDATE 19:19) În aceste momente la Reşedinţa de Stat au loc consultările liderilor de partide cu preşedintele Nicolae Timofti. Participă Valeriu Streleţ şi vicepreşedintele Parlamentului Liliana Palihovici.

(18:18) Informaţii de ultimă oră! PLDM şi-ar fi schimbat candidatul la funcţia de premier. Potrivit deschide.md şi agora.md, este vorba despre Valeriu Streleţ.

Potrivit surselor, în urma discuțiilor dintre PLDM, PD și PL, Maia Sandu nu a fost acceptată pentru a ocupa funcția de premier.

Valeriu Streleţ a menţionat că se duce la Preşedinţie, iar ulterior va face declaraţii.

Citeşte şi Cine este Valeriu Streleţ

Iniţial, candidatul desemnat al PLDM pentru funcţia de premier a fost ministrul în exerciţiu al Educaţiei, Maia Sandu.

După consultări, Nicolae Timofti urmează să desemneze candidatul pentru funcţia de premier. Ulterior, acesta va cere votul de încredere al Parlamentului. Pentru numirea Executivului sunt necesare 51 de voturi.Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu