OFICIAL: Bugetarii vor primi SALARII MAI MARI începând cu 1 decembrie

Embed:

Este oficial: bugetarii vor primi lefuri mai mari începând cu întâi decembrie. Reforma salarizării a primit votul Parlamentului în lectură finală. Proiectul democraţilor a fost susţinut unanim de către deputaţii prezenţi în sală. Au votat inclusiv parlamentarii din opoziţie, care anterior au criticat documentul.

"Cu 75 de voturi, voturi unanime a celor prezenţi în sală. Vreau să vă spun că ne-ați surprins dragi colegi din fracţiunea Partidului Socialiştilor", a menţionat Andrian Candu, preşedintele Parlamentului.

Majorările vor fi cuprinse între 20 şi 90 la sută şi vizează aproape toţi angajaţii publici. Potrivit autorilor iniţiativei, reforma va asigura un echilibru între lefurile bugetarilor.

"Noi, astăzi, votând acest proiect de lege, punem temelia unui nou sistem tarifar de salarizare", a subliniat Valentina Buliga, preşedintele Comsiei protecţie socială.

Cu cât salariul este mai mic, cu atât procentul de majorare aplicat va fi mai mare. Acum, leafa medie a unei dădace este de 1455 de lei.

Din 1 decembrie, salariul va creşte, în medie, până la 3.040 de lei. Leafa unui educator va fi mai mare cu 50 la sută şi va ajunge la aproximativ 4.700 de lei. Salariul mediu al unui bibliotecar va creşte de la 2.740 de lei, la peste 4.200 de lei.

Leafa unui asistent medical va fi majorată cu peste 80 la sută şi va ajunge până la 5.200 de lei.

Pentru aceste cheltuieli, din buget vor fi alocaţi 1,3 miliarde de lei. Creşterea salariilor nu vizează şi aleşii poporului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu