OFERTE DE ADMITERE LA STUDII. Universităţile propun reduceri de 50% la taxa de studii

Embed:

Cu o lună înainte de admitere, universităţile de la noi se întrec în oferte pentru tinerii studioşi.

Majoritatea instituţiilor îşi promovează facilităţile în mediul online. Cei care vor să ajungă la UTM pot afla mai multe informaţii direct pe internet discutând cu actualii studenţi.

"90% sunt întrebările date pe Facebook, ci nu pe adresa electronică a universităţii. E mai comod pentru conversaţii", a spus secretarul Comisiei de Admitere, UTM, Radu Melnic.

Conducerea Academiei de Studii Economice, de exemplu, a anunţat că, în premieră, va oferi reducere la taxa de studii pentru absolvenţii premiaţi la olimpiade.

"Tuturor deţinătorilor premiilor de gradul doi şi trei la toate olimpiadele republicane, să fie înmatriculaţi pentru întreaga perioadă a studiilor cu reducere de 50%. În felul asta dorim să-i motivăm pe cei care sunt în învăţământul preuniversitar, să tindă spre a deveni mai buni", a spus rectorul ASEM, Grigore Belostecinic.

Pentru masteranzi instituţia a pregătit patru programe de studii noi. E vorba de Finanţe şi IT, Contabilitate şi Procese informaţionale, Managementul Digital şi Securitatea sistemelor informaţionale. Şi la ULIM tinerii pot beneficia de 10% reducere la taxa de studii, după ce completează un formular pe pagina web a universităţii.

"Este foarte uşor, este necesar nume, prenume, telefon pentru contact şi un email ca să fie ulterior contactat de noi. Urmează să vină, să depună acte în original", a spus directorul oficiului suportul Academic, ULIM, Ludmila Zmuncilă.

Viitorii studenţi s-au arătat interesaţi de ofertele instituţiilor de învăţământ.

"Este destul de bine că au parte de o anumită reducere, ei sunt scutiţi într-o mare parte de cheltuieli."

"Eu cred că mai mulţi o să fie de acord să intre la universitate dacă o să fie puţin mai ieftin contractul pentru că salariile unor oameni nu le prea permite să achite aşa bani."

Şi Academia de Teologie a venit cu noutăţi pentru tineri. Din acest an, aici vor fi pregătiţi viitori preoţi, cântăreţi bisericeşti şi dirijori corali. Studiile durează doi ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu