Oferta lui Chirtoacă pentru Capitală: Rute aeriene low cost și infiltrarea reţelelor comerciale "Ikea" şi "Carrefour"

Candidatul Partidului Liberal la funcția de primar al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, și-a prezentat astăzi, 14 iunie, programul de dezvoltare economică a municipiului Chișinău, pentru următorii 4 ani.

Dacă va câștiga bătălia electorală cu comunistul Igor Dodon, Chirtoacă promite să construiască un parc de distracții în Valea Morilor și să deschidă peste 20 de mii locuri de muncă în Capitală. Acesta își propune să aducă la Chişinău rute aeriene low cost, să reabiliteze Stadionul Republican şi să modernizeze principalele întreprinderi municipale.

"Traficul de pasageri trebuie să cunoască alte prețuri și altă calitate, și posibilitatea extinderii serviciilor pentru persoanele cu venituri medii și chiar pentru cele cu venituri mici. În asemenea condiții, biletele la astfel de curse ar costa chiar mai puțin decât biletul la un microbus sau un autobus între Chișinău și oricare destinație între Est sau Vest", a promis Chirtoacă.

Un alt obiectiv al lui Chirtoacă este să aducă în municipiu reţelele comerciale ,"Ikea" şi "Carrefour", care sunt unele din cele mai populare din Europa, specializate în mărfuri industriale şi alimentare.

Dorin Chirtoaccă se gândește și la construcția unui stadion olimpic în valoare de 40-50 de milioane de euro, astfel încât Chișinăul să-și recapete statutul de Capitală, afirmă Chirtoacă. "Acest statut i-a fost luat practic prin distrugerea Stadionului Replublican și lăsarea acestuia în voia soartei în perioada guvernării comuniste", a declarat liberalul.

Lista priorităţilor pentru 2011-2015 continuă cu asamblarea troleibuzelor la Chişinău şi procurarea a încă 10 mii de apartamente în cadrul proiectului ,"Prima Casă".

Întrebat cum va reuși să-și ducă până la capăt proiectele, dacă unele dintre ele necesită aprobarea Consiliului Municipal Chișinău, structură în cadrul căreia PCRM deține majoritatea, Dorin Chirtoacă a declarat că nu e totul pierdut.

"Aici lucrurile nu sunt decise. Alianța pentru Integrare Europeană a acumulat cu 10 mii de voturi mai mult decât Partidul Comuniștilor. După turul II va fi clar totul. Majoritatea în CMC va fi formată numai după alegerea primarului", a explicat Dorin Chirtoacă.

Potrivit rezultatelor prezentate de CEC, în Consiliul municipal Chișinău comuniștii au acumulat peste 46% din sufragii, în timp ce partidele din AIE au obținut aproape 49%.

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu