Odnostalko: Prospectele medicamentelor în limba rusă vor fi tipărite în farmacii, la solicitarea pacienţilor

Informaţiile din prospectele medicamentelor în limba rusă vor fi tipărite, în farmacii, la solicitare, iar ambalajul nu va fi modificat. Despre aceasta a comunicat deputatul socialist Vladimir Odnostalko pe pagina sa de Facebook. 

Potrivit lui, asupra acestui fapt au convenit, joi, autorii proiectului de lege şi reprezentanţii Asociaţiei AmCham, care s-au întâlnit la Parlament. 

Astfel, legea va prevedea că instrucţiunile în limba rusă vor fi plasate în formă electronică pe site-ul Agenţiei Medicamentului. La solicitarea pacienţilor, farmacistul va fi obligat să printeze prospectul în limba rusă. 

"În primul rând, scopul proiectului de lege a fost asigurarea accesului tuturor pacienţilor/clienţilor la informaţia privind medicamentul administrat. Acest concept a fost păstrat în cadrul discuţiilor. Accesul la informaţiile în limba rusă va fi.

În al doilea rând, este important pentru producători, proiectul de lege nu va fi aprobat în varianta existentă. Această decizie va anula toate speculaţiile privind majorarea preţurilor şi dispariţia medicamentelor. 

În al treilea rând, ambalajul (cutia) va rămâne în forma care este în prezent", a mai scris Odnostalko.

Potrivit deputatului, toate modificările vor fi introduse treptat.

CITEŞTE ŞI Deputaţii PSRM vor ca toate informaţiile din prospectele medicamentelor să fie scrise în limbile "moldovenească" şi rusă

 

loading...

Lasă un comentariu