Odihna la iarbă verde ar putea fi periculoasă în aceste zile. Este important să ştiţi ASTA (VIDEO)

Embed:

Odihna la iarbă verde ar putea fi periculoasă zilele acestea. Şi asta pentru în păduri sau parcuri au apărut căpuşele. Specialiştii recomandă evitarea zonelor cu vegetaţie abundentă sau adoptarea unor măsuri de precauţie.

Când ieşiţi la plimbare în zonele cu verdeaţă ar fi bine să purtaţi pantaloni şi cămăşi cu mâneca lungă. Medicii recomandă încălţămintea şi îmbrăcămintea deschise la culoare. Astfel, căpuşele vor putea fi observate mai uşor.

Oamenii spun că sunt precauţi atunci când se află în pădure sau în parc şi ştiu ce trebuie să facă dacă sunt înţepaţi de căpuşe.

''Trebuie să fim foarte atenţi, că ele acum ies, se înmulţesc, sunt active, dar şi noi vrem să venim la pădure că e foarte frumos, reînvie natura''.

"Au apărut câteva zile cu soare, dar nu cred că încă sunt căpuşe, dar trebuie să fim îmbrăcaţi, ca să nu pătrundă ele la piele".

''O întrebam pe mama cum să ne debarasăm de această căpuşă. Locul acela îl ungeam cu gaz şi căpuşa singură ieşea."

Medicii recomandă adresarea la spital în cazul înţepăturilor de căpuşe. Iar aplicarea unui tratament în condiţii casnice presupune şi respectarea unor reguli.

După ce aţi extras căpuşa, curăţaţi bine zona cu ajutorul unui tifon înmuiat în spirt sau tinctură de iod.

Căpuşele pot fi purtătoare de maladii infecţioase.

"Căpuşa este aptă să transmită microbii care pot să ne creeze orelioză sau boala Lyme, diferite febre hemoragice, pe piele apar în diferite locuri erupţii de culoare roşie. aprinsă. Orice moment ce ţine de fixarea căpuşei pe corp, trebui numaidecât să fie consultată de medic", spune alergologul Tatiana Gorelco.

Medicii de la Spitalul de Urgenţă din Capitală spun că în acest an nu au avut, deocamdată, nicio solicitare din partea pacienţilor care ar fi fost înţepaţi de căpuşe.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu