Odată cu vremea bună, ies CERŞETORII. Autorităţile municipale spun că nu pot lupta cu acest FENOMEN

Odată cu încălzirea vremii, numărul mamelor care ies cu copiii la cerşit creşte considerabil. Autorităţile municipale spun că le este greu să lupte cu acest fenomen.

Săptămânal, reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Drepturilor Copilului fac razii, pentru a-i identifica pe părinţii care cerşesc împreună cu micuţii lor. Autorităţile spun că cei mai mulţi cerșetori sunt din alte localităţi din ţară şi îi pot doar sesiza pe responsabilii din localitatea lor de baştină.

"Avem cazuri când mama cerşeşte în faţa bisericii sau, de exemplu, în parcul Catedralei. Ea ne vede, intră în biserică şi nu mai ai ce-i face. 400 de lei avea mama cu care am discutat eu personal şi mi-a arătat, iată, eu din banii aceştia o să trăiesc o săptămână. Trei ani avea copilul."

Primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, a menţionat că mamele cu venituri mici primesc diverse compensaţii de la stat, însă acestea preferă să stea cu mâna întinsă. Deocamdată, autorităţile nu au o cifră a femeilor care îşi folosesc copiii la cerşit.

"Chiar şi atunci, când oferim zece mii de lei unei familii, eu sunt mai mult ca sigur că unele persoane ajung să aibă, prin cerşit, mult mai mult de zece mii de lei. Şi atunci cât ar trebui tu să ajuţi, să intervii ca să acoperi activitatea respectivă."

Potrivit Poliţiei, mamele care cerşesc cu copiii lor riscă amendă de până la 750 de lei sau trebuie să muncească în folosul comunităţii 25 de ore.

Lasă un comentariu