Octavian Ţîcu îi acuză pe Sandu şi Năstase de fariseism în relaţia cu România

Embed:

Deputatul neafiliat, Octavian Ţîcu dă de pământ cu liderii blocului ACUM, pe care îi acuză de fariseism în relaţia cu România. Într-un comentariu pe Facebook, Ţîcu a comentat escapadele din ultima vreme ale Maiei Sandu și ale lui Andrei Năstase în România, după ce a fost întrebat de internauţi cum comentează această atitudine. 

Deputatul a sugerat că nu face diferență între Maia Sandu și Igor Dodon în ceea ce privește relațiile cu românii de peste Prut.

"Când ești la guvernare cultivi Homo Moldovanus Civic, iar când ești cu fundul în balega moldovenească, cauți sprijin în România. Ca și prezidentu Dodon, care cu cuțitul la gât grăiește de "frații români", a menţionat deputatul neafiliat.

Octavian Țîcu le-a mai amintit Maiei Sandu și lui Andrei Năstase că românismul era subiect tabu în interiorul blocului ACUM: Cât am fost în Blocul ACUM cu mare greu, dacă nu niciodată, băgam în gura Maiei Sandu și lui Andrei Năstase, cuvintele român, românesc și Unire în discursul public și politic. 

Țîcu a reiterat și faptul că în anturajul Maiei Sandu ar fi agenți de influență ai Moscovei.

"Maia Grigorievna și-a format anturajul politic din reprezentanții de marcă a moldovenismului civic și rusofil, printre care expertul în războaie civile si limbi moldovenești Nicu Popescu, agentul de influență rusă Vlad Kulminski, sentimentalul la "serile Primakov" Mihai Popșoi, precum și alți popovi și tulburi. Asta fără a menționa faptul că în cele 5 luni de guvernare Sandu nu s-a întreprins nicio acțiune de apropiere de România", a scris Octavian Ţâcu pe Facebook.

Maia Sandu nu a răspuns la telefon pe a răspunde acuzațiilor aduse de fostul său coleg.

loading...

Lasă un comentariu