Octavian Ţîcu exclude o alianţă cu PL: Nu vom face parte din "colhozuri unioniste"

Embed:

Deşi unioniștii din Moldova spun că trebuie să-şi consolideze forţele, pentru a da o replică puternică forţelor de stânga, într-un final, tot separaţi rămân. Şi asta deoarece preşedintele Partidului Unităţii Naţionale, Octavian Ţîcu şi liberalul Dorin Chirtoacă îşi creează grupuri separate, dar cu aceeaşi idee - unirea celor două maluri ale Prutului. Comentând refuzul de a se alătura Partidului Liberal, Ţîcu a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu vrea să facă parte din colhozuri unioniste şi nu vrea să fie alături de oameni politici expiraţi.

Liderul PUN, Octavian Ţîcu, a ieşit în faţa presei alături de fostul preşedinte al Partidului Popular Românesc, Vlad Ţurcanu, care şi-a părăsit formaţiunea pentru a se alătura echipei conduse de Ţîcu. Noul venit nu a fost întâmpinat cu mâna goală. Vlad Ţurcanu a primit oferta de a deveni prim-vicepreşedinte al PUN. Decizia urmează să fie luată, însă, la consiliul naţional politic al formaţiunii. De asemenea, odată cu venirea lui Ţurcanu, PUN crede că are şanse mai mari de câştig în circumscripţia uninominală de la Hînceşti, care va fi pusă la bătaie la primăvară, în cadrul alegerilor parlamentare noi.

"Venirea domnului Vlad Ţurcanu ne oferă o perspectivă încurajatoare şi cu siguranţă va fi o candidatură importantă care va fi discutată la Consiliul Politic", a spus Octavian Ţîcu.

"Orice partid serios trebuie să aibă candidaţi în asemenea situaţii, într-o asemena circumscripţie importantă. Ştim că este unul dintre raioanele cu populaţie care gândeşte româneşte şi care îşi doreşte un viitor european", a declarat Vlad Ţurcanu.

Octavian Ţîcu spune că vrea, pe viitor, să atragă în jurul ideii unioniste mai multe persoane emblematice. Ţîcu exclude, deocamdată, o alianţă, un bloc sau o mişcare unionistă cu alte partide, aşa cum vrea Partidul Liberal.

"Vă spun cu toată siguranţa că noi nu vom face parte din colhozuri unioniste, din muzee cu ştampile şi din oameni expiraţi politic, pentru că ei sunt toxici", a declarat Octavian Ţîcu.

"Dacă aş vrea să fiu răutăcios ca dumnealui atunci ar trebui să spun că poate ar trebui să se uite în oglindă", a menționat Dorin Chirtoacă.

Între timp, propunerea Partidului Liberal de a forma un bloc unionist a fost acceptată de patru partide. Este vorba despre Partidul Democrația Acasă, Partidul Național Liberal şi Partidul Uniunea Salvați Basarabia. Printre acestea este şi partidul condus până mai ieri de Vlad Ţurcanu, Partidul Popular Românesc.

Într-un comunicat de presă, se menţionează că formaţiunile semnatare îşi propun să consolideze curentul unionist şi cheamă toate celelalte formațiuni politice să manifeste aceeași deschidere. Blocul ar urma să activeze până se va realiza unirea celor două maluri ale Prutului.

loading...

Lasă un comentariu