Octavian Ţîcu este noul preşedinte al Partidului Unităţii Naţionale

Embed:

Partidul Unităţii Naţionale şi-a ales astăzi un nou preşedinte, în cadrul congresului extraordinar al fracţiunii. Este vorba despre deputatul neafiliat Octavian Ţîcu, care a ajuns în Parlament pe lista blocului "ACUM".

Anatol Şalaru, care până acum a condus Partidul Unităţii Naţionale, a fost ales în funcţia de secretar general al formaţiunii.

Octavian Ţîcu a fost ales în fruntea PUN cu votul celor 320 de delegaţi la congres.

"Această decizie mă face mai puternic. Voi ştiţi că eu am luptat, indiferent de circumstanţele care au fost, mi-am asumat această luptă. Au fost mai multe ispite, dar noi cu voi împreună am trecut un examen foarte important care m-a convins că PUN este locul unde eu trebuie să mă regăsesc", a comunicat preşedintele PUN, Octavian Ţîcu.

Cât priveşte crearea unei platforme unioniste în Parlament, Ţîcu a spus că aceasta este în proces de formare.

"Abia Partidul Unităţii Naţionale m-a delegat această împuternicire de a fi preşedinte şi, după asta, vom vedea. Cel puţin unionişti în Parlament, după câte i-am calculat eu sunt vreo 20, vom vedea care dintre ei vor fi pregătiţi în timpul apropiat să-şi asume această ipostază de platformă unionistă în cadrul Parlamentului", a afirmat preşedintele PUN, Octavian Ţîcu.

La congresul PUN a participat şi deputatul ACUM, Iurie Reniţă, care, anterior, s-a arătat nemulţumit de acţiunile şi de modul în care se iau deciziile în interiorul PAS şi PPDA. Acum, spune el, nu este membrul niciunui partid şi nu are de gând să adere la vreo formaţiune.

"Vis-a-vis de calitatea de membru, urmează să facem mai întâi reîntregirea şi după aia mă voi gândi şi la formula de membru a vreunui partid. Sunt membru şi voi fi membru a României Mari", a menţionat deputatul PPDA, Iurie Reniţă.

Octavian Ţîcu a mai declarat că împărtășește ideea fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, potrivit căreia PAS şi PPDA trebuie să fuzioneze, iar blocul ACUM să coalizeze cu PDM

"Trebuie să creeze dacă nu o coaliţie, cel puţin un vot de circumstanţă, care nu obligă pe nimeni la nimic, prin care Igor Dodon să fie deferit Justiţiei pentru trădare de Patrie, să se instituie o nouă majoritate parlamentară şi un nou speaker, să aleagă un nou Guvern şi acest Guvern să pregătească premisele pentru alegeri anticipate", a spus preşedintele PUN, Octavian Ţîcu.

Democraţii s-au arătat de mai multe ori deschişi pentru a forma o coaliţie împreună cu blocul ACUM. Reprezentaţii acestuia au respins însă orice dialog cu PDM.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu