Octavian Țîcu: Dodon este cel care dictează guvernării ACUM ce trebuie să facă

Igor Dodon este cel care dictează guvernării ACUM ce trebuie să facă. Declaraţia a fost făcută de deputatul Octavian Ţîcu, care a anunţat ieri că părăseşte Blocul ACUM. 

"Dodon este cel care dictează guvernării ACUM ce trebuie să facă. Suntem într-o republică parlamentară şi Igor Dodon merge la ONU să vorbească la tribună în condiţiile în care are nişte atribuţii constituţionale foarte bine definite. Deci, îţi impui agenda ta în raport cu politica externă şi cu numirile de ambasdori, dar şi alte chestiuni care nu îl privesc", a menţionat deputatul neafiliat în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune.

Totodată, Octavian Ţîcu a spus că a fost exclus din Consiliul Politic, care era unul al Blocului şi din grupurile de lucru pentru că s-au luat decizii cu care nu era de acord:  

"Acest lucru se datorează faptului că cei trei lideri sunt într-o idilă, am cerut de multe ori să merg să mă întâlnesc cu Dodon. M-au exclus atât din Consiliul politic, care era unul al Blocului, cât şi din grupurile de lucru, pentru că s-au luat alte decizii, cu motivaţia că o să facem circulaţie de oameni. Lucrurile au stat în aşa fel, încât s-au luat decizii pornind de la interesele partidelor", a punctat Ţîcu.

PUBLIKA.MD aminteşte că deputatul Octavian Ţîcu a anunţat că părăseşte fracţiunea parlamentară a PPDA şi că rămâne deputat neafiliat în cadrul blocului "ACUM", care în prezent este format din PAS şi PPDA.

De asemena, Ţîcu a mai spus că îi va face concurenţă liderului PPDA, Andrei Năstase, în lupta pentru funcţia de primar al Capitalei. El a declarat că a luat această decizie, pentru că nu este de acord cu înţelegerile şi cârdăşiile făcute de PAS şi PPDA cu socialiştii, dar şi cu unele numiri în funcţii. Deputatul a făcut referire la felul în care fostul socialist Vladimir Ţurcan a fost ales preşedinte al Curţii Constituţionale. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu